Tribuna
PNL
Un elev din judeţ a luat premiul III la faza națională a concursului "Istoria și tradițiile rromilor"
Un elev din judeţ a luat premiul III la faza națională a concursului

Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu a anunţat încheierea ediției a XV-a a Concursului Național "Istoria și tradițiile rromilor" ce s-a desfășurat la Sibiu, în perioada 19-22 aprilie 2024. 
Gazda etapei naționale a fost Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară "Terezianum". Au participat 40 de elevi din 27 de județe, care și-au etalat cunoștințele în istoria naționalității rrome și în tradițiile acestora.

Elevii și profesorii însoțitori au beneficiat și de o excursie la Dumbrăveni și Brateiu, precum și de o vizită la Muzeul Rromilor din Sibiu, unde li s-a oferit câte o carte cu dedicație scrisă de către Lumința Cioabă, scriitor și poet de etnie rromă.

La festivitatea de premiere a participat, pe lângă membrii comisiei naționale a concursului, prof. univ. dr. Gheorghe Sarău de la Facultatea de Limbi Străine a Universității din București și Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Rromi.

Premiile oferite de către Ministerul Educație au fost în valoare de 10.600 lei, respectiv 1.000 lei pentru premiul I, 700 lei pentru premiul II, 500 lei pentru premiul III și 300 lei pentru mențiune. De asemenea, Partida Rromilor ProEuropa a suplimentat fondul de premiere cu suma de 900 lei pentru fiecare participant la acest concurs.

Județul Sibiu a fost reprezentat de elevii Cercea Juan Miguel (clasa VI-a) și Țiglar Alexandru Florin (clasa a VII-a), de la Școala Gimnazială Buzd, structură a Școlii Gimnaziale Brateiu, coordonați de către prof. Rotaru Mihai Claudiu.

Un rezultat excelent a fost obținut de către elevul Țiglar Alexandru Florin care a obținut premiul III.comentarii
1 comentarii

Oare in Germania se organizeaza concurs despre istoria si traditiile Zigeuner-ilor? Sau in Franta despre ”gitan”-i?? Doar la noi, ca l-am avut in capul statului pe țiganul Iliescu!
bahtalo!
23.04.2024 15:11
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica