Continental
Tribuna
Un elev de la "Gheorghe Lazăr", selectat pentru etapa internațională din Coreea de Sud a Olimpiadei "Științele Pământului"
Andra MARINESCU
2406 vizualizari
Un elev de la
© Răzvan NEGRU
La începutul acestei luni a avut loc, la Suceava, etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare "Științele Pământului", ediția a XXIII-a, organizată de Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava. În urma competiției, un elev sibian a fost selectat să facă parte din lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională a Olimpiadei din Coreea de Sud.


Județul Sibiu a fost reprezentat la concurs de doi elevi de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, respectiv Raquela Vanessa Drăgan din clasa a XII-a și Octavian Ianc din clasa a X-a.
În urma desfășurării celor opt probe, de teorie și practică, susținute la fizică, chimie, biologie și geografie, Octavian Ianc a fost premiat cu Mențiune, obținând locul 15, din 108, cu un total de 127.12 puncte  (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie).
"Totodată, datorită rezultatului cumulat de la fizică a obținut Medalia de Argint, iar datorită rezultatului final și criteriilor de selecție specifice a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud", explică prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
Octavian Ianc a făcut parte și din echipa ”Quaternion”, echipă ce a obținut premiul III la secțiunea ISS Competition a concursulii ”Zero Robotics High School Tournament” organizat de NASA și Massachusetts Institute of Technology în Boston.

Olimpiada Stiintele Pamanatului, la Suceva
Olimpiada Stiintele Pamanatului, la Suceva


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia