Tribuna
Un elev de la „Brukenthal” a luat bronzul la Olimpiada Internațională de Astronomie din India
Ana Maria MĂTUŞOIU
16216 vizualizari
Un elev de la „Brukenthal” a luat bronzul la Olimpiada Internațională de Astronomie din India

Un elev de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” a făcut cinste Sibiului la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din India, desfășurată în perioada 9 - 19 decembrie, în localitatea Bhubaneswar. Raul Ioan Drăgoiu s-a întors din India cu o medalie de bronz, urcând pe podium alături de alți cinci elevi din România. Lotul olimpic al României a reușit că cucerească la cea de-a X-a ediție a Olimpiadei o medalie de aur și cinci de bronz. De altfel, elevii români au obținut și două mențiuni de onoare. 

Raul Ioan Drăgoiu este pregătit de profesorul Ioan Sorin Băcilă, iar în anul școlar 2015-2016 s-a calificat la etapa națională pentru trei olimpiade școlare: Astronomie și Astrofizică, Fizică și Științele Pământului (fizică, chimie, biologie, geografie). Datorită suprapunerii datelor de desdășurare, elevul sibian a participat doar la două olimpiade: Astronomie și Astrofizică, respectiv  Fizică, obținând o mențiune și două medalii de argint. 

La Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din decembrie 2016 au participat 234 de elevi din 42 de ţări, România ocupând locul cinci.

Selecția elevilor pentru Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică se realizează în cadrul etapei județene, care se va desfașura în anul școlar 2016 - 2017 în luna martie 2017, umând să fie organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu.

„Felicitări tuturor elevilor pentru rezutatele obținute și succes în continuare!”, a transmis inspectorul general ai IȘJ Sibiu, prof. Ștefan Firu. 

Premiat de Rotary, pentru excelență!

La începutul lunii decembrie, Clubul Rotary Sibiu a premiat excelenţa elevilor sibieni, oferindu-i lui Raul Drăgoiu premiul I, în valoare de 10.000 de lei, pentru rezultatele extraordinare obținute la învățătură. Atunci, Raul spera că va reprezenta cu succes România la Olimpiada Internațională.

„Mulţumesc clubului Rotary pentru premiile acordate de-a lungul timpului, şi părinţilor mei pentru sprijinul acordat. Vreau să-i felicit şi pe colegii mei pentru rezultatele obţinute, la anul să fie şi mai bune dacă se poate. Sper să reprezint cu succes România şi la Olimpiada Internaţională. Sper să fie cât mai bine şi să ridic România cât mai sus”, spunea, atunci, Raul Drăgoiu. 

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica