Tribuna
Un ecograf portabil pentru ambulanța de terapie intensivă, cumpărat de SMURD din banii de la Maratonul Sibiului
Laura BUCIU
1717 vizualizari
Un ecograf portabil pentru ambulanța de terapie intensivă, cumpărat de SMURD din banii de la Maratonul Sibiului

Doctorul Paul-Bogdan Csillag, medic coordonator SMURD Sibiu, a anunțat că a fost  achiziționat un ecograf portabil pentru ambulanța de reanimare SMURD Sibiu, cu fonduri adunate prin Maratonul Internațional Sibiu.

„Acest ecograf ajută la diagnosticarea precoce, „în teren”, a leziunilor amenințătoare de viață în cazul pacienților critici (accidentați, comatoși, care au suferit un infarct miocardic etc) și la acordarea unor îngrijiri medicale de calitate.

Proiectul „FAST- ecograf portabil pentru Ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) SMURD Sibiu” este finanțat prin fondurile strânse de alergători și susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2021, un program al Fundației Comunitare Sibiu.

Sub sloganul „SMURD aleargă FAST”, s-a reușit mobilizarea unui mare număr de alergători (SMURD, ISU, Salvamont, prieteni, cunoștințe) dar mai ales, susținători, astfel încât, la final, suma strânsă a fost de 53.903 lei (cu 50% mai mult decât își propuseseră inițiatorii proiectului).

„Din această sumă s-a reușit achiziționarea ecografului portabil, iar din fondurile care au rămas se realizează un alt proiect, a cărui finalizare sperăm să o anunțăm în scurt timp. Considerăm aceste două proiecte ca fiind de importanță foarte mare pentru starea de sănătate a comunității. Cu toții am trăit un  sentiment fantastic la final (mai ales că a fost primul nostru proiect de anvergură), iar pentru acest lucru nu putem decât să vă fim recunoscători vouă, celor care ați făcut acest vis posibil. Mulțumim sibienilor și Fundației Comunitare Sibiu pentru sprijin”, a spus coordonatorul proiectului, dr. Csillag

La rândul său, lt. col. Lucian Trefaș, inspector șef al ISU Sibiu, spune că inițiativa voluntarilor SMURD Sibiu de a înscrie un proiect la Maratonul Sibiu 2021 a fost întâmpinată cu entuziasm de colectivul ISU Sibiu.

„Nu putem decât să ne bucurăm astăzi de atingerea obiectivului acestui proiect prin achiziționarea ecografului portabil FAST care a intrat în dotarea ambulanței de terapie intensivă mobilă. Cu această ocazie ne exprimăm aprecierea față de rezultatele obținute de parteneriatul comunitate-salvatori și suntem convinși că utilizarea acestui echipament va conduce la eficientizarea misiunilor de salvare a vieților desfășurate de SMURD Sibiu”, a spus Trefaș.

„Pentru mine SMURD reprezintă o parte importantă a vieții, multe dintre activitățile din timpul facultății desfășurându-se în jurul acestui serviciu. Când am pornit proiectul pentru achiziționarea ecografului portabil prin intermediul fondurilor strânse la Maratonul Internațional Sibiu, mi s-a părut o modalitate foarte bună de a oferi SMURD-ului o dotare de care avea atâta nevoie și totodată să lăsăm ceva în urma noastră, ceva de care să se bucure multe generații viitoare. Cu siguranță vom mai alerga pentru SMURD la următoarele ediții și mă bucur că încă de la început un număr atât de mare de persoane s-a mobilizat pentru susținerea cauzei noastre”, a spus și Bianca Pop, student voluntar SMURD Sibiu.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA