FITS 2024
Tribuna
Un ecograf performant, primul cadou pentru nou-născuții din Sibiu, de Ziua Mondială a Prematurității
Sorana MAIER
3194 vizualizari
Un ecograf performant, primul cadou pentru nou-născuții din Sibiu, de Ziua Mondială a Prematurității

Un ecograf modern se află de câteva zile în dotarea Maternității Spitalului Clinic Județean Sibiu, donat de Asociația Baby Care.

Aparatul a fost achiziționat cu fondurile strânse în urma donațiilor făcute la Maratonul Sibiului de către cei care au susținut proiectul „Dăm startul în viață”, al Asociației Baby Care, alături de Asociaţia Mâini Unite, Organizaţia E.M.M.A., Asociaţia Unii Pentru Alţii.

Noul ecograf este unul modern, care dispune inclusiv de modul de examinare cardio-vasculară, performanță extrem de utilă în diagnosticarea corectă a nou-născuților din Maternitatea din Sibiu.

.

1 din 10 copii se naște prematur

 

De altfel, în 17 noiembrie este sărbătorită în fiecare an Ziua Mondială a Prematurității.

„Sărbătorim milioane de copii care înfruntă cu un curaj nebănuit problemele pe care viaţa prea devreme începută le pun în faţa lor. Milioane de copii-eroi, chiar supereroi unii dintre ei. În fapt, toată luna noiembrie este dedicată conştientizării privind prematuritatea şi complicaţiile sale. Pentru că, în întreaga lume, 1 din 9-10 copii se naşte prematur şi aceasta înseamnă aproximativ 15 milioane de copii pe an în întreaga lume. Iar prematuritatea şi complicaţiile sale reprezintă una din principalele cauze de deces perinatal şi până la vârsta de 1 an”, a transmis pe pagina de socializare Asociația Baby Care, condusă de medicul neonatolog dr. Livia Ognean, șeful Secției Terapie Intensivă Neonatală, a Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Asociația atrage atenția asupra faptului că este nevoie de proiecte și de soluții și face un apel la cei care au capacitatea de a le implementa să le asculte vocea.

„Cei în măsură să facă ceva - proiecte, programe de educaţie, investiţii în echipamente şi instruire a personalului şi chiar legislaţie - trebuie să audă, măcar o dată pe an, vocea noastră, a părinţilor şi a personalului medical, vocea prematurilor.
Prematurii sunt copii fragili în ciuda puterii cu care se luptă pentru fiecare respiraţie, pentru viaţă şi au nevoie de sprijinul nostru! Azi este ziua lor şi le dorim tuturor piticilor din lume sănătate şi putere! La mulţi ani!”, a scris Asociația în data de 17 noiembrie.

.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
adi eco
Licitatie publica