Tribuna
"Un copil şi numai unul", la Astra Film Cinema
Filmul "Un copil și numai unul" va fi prezentat joi, 20 februarie, de la ora 19, la Astra Film Cinema. Acesta relevă politica unui singur copil practicată în China între 1979-2015, politică care a însemnat un control direct și brutal al statului asupra minții și corpului femeii, instituționalizând seximul.


După ce a devenit mamă, regizoarea Nanfu Wang a simțit că a dat naștere propriilor amintiri, ceea ce a dus la investigarea și expunerea trecutului traumatic al Chinei.
"Acest experiment social a fost impus de stat prin propagandă, supraveghere, metode coercitive și atroce. Femeile au fost forțate să îndure sterilizări și avorturi târzii. În mediul rural, valorea sexului masculin era mai mare decât a sexului feminin, astfel că, dacă cel de al doilea copil se năștea fată, copilul era dat, vândut sau abandonat. Consecințele acestei politici abuzive a dus la crearea de orfelinate, trafic de copii și comerț internațional cu copii. Însă ceea ce șochează și mai mult este acceptarea pasivă a ei de către cetățeni. Întrebarea care își face loc în film este: Sunt acești oameni atât de diferiți față de mine și de tine?", este descrierea peliculei. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia