Tribuna
PNL
Un cal s-a plimbat nestingherit pe șoselele Sibiului. Proprietarul, amendat cu 100 de lei
Un cal s-a plimbat nestingherit pe șoselele Sibiului. Proprietarul, amendat cu 100 de lei

ACTUALIZARE:

După ore întregi în care problema calului care se plimba nestingherit pe străzile Sibiului, animalul fiind pasat de la o instituţie la alta, proprietarul a fost găsit de Poliţia Rutieră Sibiu şi amendat cu 100 de lei. „A fost identificat proprietarul în urma unei acţiuni specifice derulată de poliţiştii rutieri. Poliţia Sibiu a fost prima instituţie informată de această problemă şi noi am acţionat iniţial. Proprietarul a fost găsit şi a fost amendat cu 100 de lei”, a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu.

Iniţial calul a fost dus într-un adăpost al Animal Life. Acolo a venit un bărbat din Răşinari care ar fi spus că e animalul unui vecin. Poliţiştii au aflat, ulterior, în urma mai multor cercetări, că proprietarul animalului este din Răşinari. Acesta a plătit amenda pe loc. De altfel, s-a bucurat că şi-a recuperat animalul, pe care îl căuta.

CREDIT FOTO: Sebastian MARCOVICI

Imaginile surprinzând un cal care se plimbă nestingherit liber pe străzile Sibiului fac deliciul internauților. Animalul a fost surprins în această dimineață pe Bulevardul Mihai Viteazu, după care a fost fotografiat pe Strada Avram Iancu, lângă mașina Poliției.

Poliţiştii au fost sesizaţi miercuri dimineaţa, în jurul orei 8 că un cal fără stăpân se plimbă nestingherit pe bulevardul Mihai Viteazu. Un echipaj de la Poliţia Rutieră s-a deplasat în zonă şi a "escortat" animalul pentru a crea probleme în trafic. Calul a mers de pe Mihai Viteazu, pe strada Moldoveanu, Bâlea, Constituţiei şi a intrat pe strada Avram Iancu, unde a fost legat de poliţişti în faţa sediului lor, în aşteptarea DSVSA. Ajunşi la locul indicat, inspectorii veterinari s-au trezit în faţa unei alte probleme: nu se găseşte CIP-ul animalului, astfel că nu i se poate identifica proprietarul.

ACTUALIZARE: DSVSA duce calul într-un adăpost privat. Spune că ar fi fost treaba Primăriei

"Nu este o responsabilitate din sfera de activitate a DSVSA, dar având în vedere că s-a apelat la noi, au fost făcute câteva demersuri şi calul va fi luat de acolo în condiţii de siguranţă şi de bunăstare a animalului. Calul va fi dus într-un adăpost, unde am găsit înţelegere la o doamnă care are un adăpost privat unde va rămâne până va fi identificat proprietarul", spune Ciprian Ionel Botezatu, director adjunct al DSVSA Sibiu.

Deocamdată nu a fost identificat proprietarul animalului după COP-ul pe care ar trebui să îl aibă sub piele. Cititoare a pentru CIP-uri are atât DSVSA cât şi Oficiul Judeţean pentru reproducţie şi Ameliorare în Zootehnie, iar baza de date este la cei din urmă. 

"Noi nu avem de unde să ştim dacă este cipat sau nu. Colegul meu care se ocupă de Poliţia Animalelor este acolo şi se ocupă de caz. Se va întâlni cu transportatorul. Probabil va trebui şi tranchilizat pentru a fi îmbarcat şi va fi dus la locaţia respectivă. Ulterior, se va stabili cine e proprietarul, CIP-ul, în cazul în care acesta există etc. Prioritar acum este sănătatea animalului şi să fie transportat în condiţii de siguranţă şi să i se acorde condiţii de minim confort", a mai spus Botezatu. 

Întrebat cine ar fi trebuit să se ocupe de cazul animalului care s-a plimbat miercuri dimineaţa pe străzile Sibiului, directorul adjunct al DSVSA Sibiu a spus că "peste tot în România tot ceea ce este animal pe domeniul public este responsabilitatea Primăriei şi a serviciilor specializate, iar dacă acest cal este identiifcat şi există într-o bază de date sau în administrare din punct de vedere sanitar-veterinar, este şi responsabilitatea medicului veterinar de circumscripţie".

sursa foto: facebook


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia