Tribuna
De mâine, la Cinema "Arta"
Un alt film cu supereroi

Cinematograful "Arta" aduce acum, pe bandă rulantă, filme de vacanţă, pelicule care în niciun caz nu dau bătaie de cap celor care caută răcoarea şi întunericul sălii de cinema. Din categoria aceasta face parte, incontestabil, şi "Captain America: The First Avenger", premieră americană a acestei veri. Este un film care deschide o serie (aceasta este intenţia producătorilor!) despre un veteran supererou al benzilor desenate Marvell creat cu ani în urmă pentru a ţine treaz spiritul patriotic al americanilor devoratori de comicsuri.
Din aceeaşi familie cu "Omul de oţel", "Căpitanul America: Primul răzbunător" îşi plasează acţiunea prin anii 1942-1943, când America se alăturase Aliatelor în războiul antihitlerist. În entuziasmul eroic al începuturilor implicării americane, când plecarea pe front era considerată o datorie şi un gest de onoare, tânărul Steve Rogers (Chris Evans) doreşte cu ardoare să se înroleze în armată pentru a salva lumea de flagelul nazist. Scund şi slăbănog. Steve e respins de cinci ori de comisia medicală. Observat de doctorul Erskine (Stanley Tucci), pirpiriul Steve e acceptat într-un program experimental al armatei. Transformat, graţie unui ser miraculos, într-un supersoldat numit "Captain America", Steve Rogers va fi liderul unităţii militare destinate să anihileze organizaţia militară Hydra, divizia secretă nazistă de cercetare ştiinţifică, condusă de diabolicul Red Scull (Hugo Wearing), creator de incredibile dispozitive de distrugere.
Este o călătorie în trecut, care combină aerul retro cu un suflu foarte modern, într-un spectacol bine construit, pentru cei cărora le place această categorie de filme, dispreţuită de unii, elogiată de amatorii de aventură şi de supereroi.




comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA