Tribuna
Sevis
Ultimul veteran de război din Ocna Sibiului, distins cu o diplomă de recunoștință
Liuba STARII
2196 vizualizari
Ultimul veteran de război din Ocna Sibiului, distins cu o diplomă de recunoștință

Eroii ocneni au fost sărbătoriți și pomeniți joi, 10 iunie, la un ceremonial desfășurat în centrul localității. În cadrul serbării, ultimul veteran al celui de-al Doilea Război Mondial a primit o diplomă de recunoștință din partea comunității.

Eroii români căzuți la datorie nu au fost uitați nici în acest an. De Ziua Înălțării, la Ocna Sibiului a fost organizată o ceremonie comemorativă, în care au participat autoritățile locale, reprezentanții comunității culturale şi didactice din Ocna Sibiului și alți ocneni.

“Mă bucur nespus de mult că, în sfârșit, avem posibilitate să ne întâlnim, în Parcul central, în fața Monumentului Eroilor. Fără jertfa acelor oameni, fără sacrificiul lor suprem, probabil, nu ne-am putut bucura de tot ceea ce ne oferă libertate. A cinsti memoria eroilor este o datorie morală, pe care fiecare dintre noi ar trebui să o conștientizeze. Cei căzuți pe câmpurile de bătălie nu au făcut-o pentru a fi pomeniți în discursuri, ci s-au sacrificat pentru urmașii lor și pentru țară. Avem, astăzi, bucuria de a onora pe plutonierul major în retragere, Ilie Albu, ultimul veteran din Ocna Sibiului în cel de-al Doilea Război Mondial. Îl cunoaștem cu toții. Muți dintre noi i-au ascultat poveștile de pe front și îndrăznesc să spun că acest om reprezintă un reper moral pentru comunitatea noastră”, a spus Claudiu Predescu, primarul orașului.

Evenimentul s-a încheiat cu câteva momente artistice, susținute de elevii Școlii Gimnaziale.

Foto: Răzvan NEGRU

 


comentarii
1 comentarii

Frumos.
11.06.2021 18:04
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia