Tribuna
Sevis
Ultima zi de depunere a ofertelor pentru spațiul în care vor funcționa Tribunalul și Judecătoria Sibiu. Unde ar putea fi noul sediu
Laura BUCIU
1806 vizualizari
Ultima zi de depunere a ofertelor pentru spațiul în care vor funcționa Tribunalul și Judecătoria Sibiu. Unde ar putea fi noul sediu
© Arhiva Tribuna

Tribunalul Sibiu a iniţiat procedura de închiriere a unui imobil cu destinaţia de sediu administrativ pentru desfăşurarea activităţilor instanțelor, iar termenul de depunere a ofertelor expiră miercuri, 22 mai 2019.

Până marți după-amiaza, nu fusese depusă nicio ofertă. Din informațiile obținute de Tribuna, în cursul zilei de miercuri ar putea fi depusă o ofertă de către un proprietar care un imobil în zona Șoseaua Alba Iulia. Marți seara, proprietarii imobilului făceau ultimele analize financiare pentru a decide dacă miercuri vor depune oferta. Aceștia spun că investiția ce trebuie făcută pentru imobilul în care vor funcționa Tribunalul și Judecătoria este foarte mare și că decizia de a depune oferta va fi cântărită cu mare atenție până în ultimul moment.

Mai multe clarificări au fost depuse la Tribunalul Sibiu de către proprietari de imobile care au avut nevoie de date suplimentare pentru a afla dacă se pot încadra în procedură.

Au fost întrebări legate de posibilitatea de a pune ipotecă pe clădire sau dacă imobilul trebuie să aibă certificat de urbanism. Reprezentanții Tribunalului au transmis că imobilul pe care îl vor închiria are nevoie de act de proprietate și extras de carte funciară aflate în termen de valabilitate, din care să rezulte că acesta nu este grevat de ipotecă sau purtător de alte obligații ce pot afecta dreptul de a închiria. De asemenea, se depune și certificatul fiscal pentru imobil din care să rezulte plata la zi a impozitelor și taxelor la bugetul local și cel de stat valabil la data depunerii ofertei. „Aceste condiții sunt ferme pentru a evita orice risc legat de executarea actului de închiriere”, arată reprezentanții Tribunalului Sibiu în răspuns.

 

Tribunalul şi Judecătoria Sibiu rămân în aceleaşi sedii încă şase luni

 

Tribunalul şi Judecătoria Sibiu rămân în aceleşi sedii încă şase luni. Termenul a început să curgă de luni, după ce, duminică, în 19 mai, a expirat termenul până la care instanţele puteau folosi spaţiile de pe Calea Dumbrăvii.

„La data de 19 mai 2019 încetează dreptul de administrare al Ministerului Justiţiei asupra imobilelor care au făcut obiectul Hotărârii Guvernului nr. 380/2014 privind transmiterea unei părţi dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Justiţiei şi Hotărârii Guvernului nr. 801/2015 privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale şi pentru transmiterea unei părţi din acesta din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Justiţiei pentru Tribunalul Sibiu, până la data revenirii în administrarea Ministerului Apărării Naţionale a imobilului transmis conform Hotărârii Guvernului nr. 380/2014 privind transmiterea unei părţi dintr-un imobil, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Justiţiei”, au transmis reprezentanţii Tribunalului Sibiu.

Pentru că nu se putea opri desfăşurarea activităţilor Tribunalului Sibiu şi Judecătoriei Sibiu, Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţia Tribunalului Sibiu, imobilele care au făcut obiectul Hotărârilor Guvernului nr. 380/2014 şi nr. 801/2015, pe termen limitat, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 20 mai 2019.

„Astfel, începând cu data de 20 mai 2019, cele două instanţe îşi vor desfăşura în continuare activitatea în imobilul situat în municipiul Sibiu, Calea Dumbrăvii, nr. 30, până la data de 20 noiembrie 2019”, au mai transmis reprezentanţii Tribunalului.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia