Tribuna
Ultima zi cu bilete la preț special, la Festivalul "Enescu" de la Sibiu. Grupurile Kremerata Baltica și La Grande Chapelle Madrid vor susține recitaluri de excepție
Ultima zi cu bilete la preț special, la Festivalul
Orchestra de cameră Kramerata Baltica, unul dintre cele mai performante grupuri la nivel mondial, și Ansamblul La Grande Chapelle Madrid, unic prin muzica sacră interpretată, vor concerta la Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu". Fiecare eveniment va fi unic pentru Sibiu, anunță organizatorii, iar artiștii invitați vor cânta pentru prima dată pe scena sibiană.

 

Astăzi, 18 iunie, este ultima zi în care pot fi achiziționate bilete la un preț special, în perioada Pre-Sale. Biletele se găsesc online pe platformele Iabilet.ro, Eventim.ro, dar și în rețelele fizice de parteneri.

Kremerata Baltica, cu o reputație internațională de necontestat, va încheia seria concertelor „marca Enescu” la Sibiu, în 14 septembrie, la Sala Thalia.

Este una dintre cele mai bune orchestre de cameră din lume. Cu o abordare inovatoare, deschisă experimentului artistic, Kremerata Baltica a fost denumită de fondatorul său, violonistul Gidon Kremer, o „democrație muzicală.”

Kremerata Baltica - care cuprinde peste 20 de tineri muzicieni remarcabili din Letonia, Lituania și Estonia - a captivat spectatorii de peste tot prin exuberanţă, energie şi poftă de joacă în interpretare. Orchestra are sediul la Riga și e susţinută de guvernele din Latvia, Lithuania şi Estonia. Membrii săi sunt selecţionaţi printr-un proces de audiţie foarte riguros şi cântă ca un ansamblu stabil. A susținut peste 1000 de concerte în întreaga lume. A fost recompensată cu Premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare a unui ansamblu cameral. Abordarea creativă în alcătuirea programelor face ca nume importante din lumea artei să colaboreze cu Kremerata Baltica: faimosul artist rus Slava Polunin, filosoful Maxim Kantor, artistul sirian Nizar Ali Badr, la care se adaugă soliști și dirijori celebri. La începutul lunii iunie 2019, Gidon Kremer și orchestra sa au lansat un nou proiect multimedia, care combină muzica cu video, intitulat „Chronicle of Current Events ”, marcând astfel 100 de ani de la nașterea compozitorului Mieczysław Weinberg.

Despre idealurile care stau la baza acestui ansamblu unit de bine de 20 de ani, violonistul Gidon Kremer spune că nu trebuie uitat rolul primordial al muzicii: „trebuie să construim poduri, nu ziduri, între ființe umane, între muzicieni, între sunete. Cred că muzica ne ajută să învățăm că unitatea este cea mai importantă.”

În 10 septembrie, La Grande Chapelle Madrid, un ansamblu aparte în lumea muzicală, va cânta pentru prima oară în Biserica Catolică din Piața Mare.

Panorama muzicii spaniole timpurii este redescoperită și adusă pe scenă de La Grande Chapelle Madrid. Cu accent pe voci și rigoare muzicologică, ansamblul oferă o nouă viziune a marelui repertoriu vocal spaniol, întotdeauna cu soliști internaționali experimentați. Diversitatea muzicienilor susține unitatea diferitelor tehnici și școli muzicale.

La Grande Chapelle a fost fondat în 2005 de Àngel Recasens, organist, profesor, compozitor și dirijor cu scopul de redresare a patrimoniului muzical spaniol pentru a completa lacunele în instituțiile publice și universitățile de muzică. Proiectul ambițios este continuat de fiul său, Albert Recasens, care, din 2007, a devenit directorul artistic al ansamblului. Prin munca depusă au reușit să scoată la iveală opere nelansate ale unor mari compozitori ai secolelor XVII și XVIII (A. Lobo, JP Pujol, C. Patiño, J. Hidalgo, C. Galán, J. García de Salazar, F. Valls, J de Nebra, A. Rodríguez de Hita, FJ García Fajer, J. Lidón etc.) sub formă de premiere sau înregistrări pentru prima dată, contribuind astfel la răspândirea patrimoniului cultural neglijat. Pe lângă cercetarea în profunzime care face posibilă recuperarea muzicală, La Grande Chapelle Madrid, ansamblu vocal și instrumental, susține concerte numeroase atât de muzică polifonică, cât și de muzică barocă, la mari festivaluri din lume, pentru a duce mai departe comorile muzicale descoperite. Grupul a lansat înregistrări axate pe explorarea relației dintre muzică și literatură din secolul de aur. Acestea au primit numeroase premii: "Orphée d'Or", "5 de Diapson", "Excepcional CD" de revista Scherzo, "Choc de Classica", "Première deutschen Schallplattenkritik", "Critics Choice".

Șapte recitaluri de gală

Festivalul "Enescu" la Sibiu cuprinde șapte recitaluri de gală. Pe lângă artiștii prezentați vor mai concerta: marea artistă Elisabeth Leonskaja, pianistul Nobuyuki Tsujii, violonistul David Grimal, pianistul Charles Hamelin și grupul Monte Piano Trio..

Festivalul "Enescu" la Sibiu este un proiect organizat de Asociația Culturală PLAY și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și AFCN. Detalii despre fiecare recital pot fi găsite și pe pagina facebook.com/FestivalulEnescu.Sibiu







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA