Tribuna
PNL
Ultima probă la BAC, floare la ureche: "A fost cea mai ușoară dintre toate probele"
Andra MARINESCU
2743 vizualizari
Ultima probă la BAC, floare la ureche:
Ultima probă a examenului de Bacalaureat a fost ușoară, spun absolvenții sibieni, care și-au ales, în funcție de filieră, profil și specializare, ce probă să susțină. Vineri, în jurul orelor prânzului, au ieșit entuziasmați din centrele de examen, pentru că s-au descurcat - mărturisesc ei - cel mai bine. "A fost cea mai ușoară dintre toate probele", spune o tânără de la Colegiul Național "Brukenthal" Sibiu.

La această probă s-au înscris 2.096 de candidați, dintre care au lipsit 92. Potrivit IȘJ Sibiu, nu s-a înregistrat niciun incident.

 

Elevii care au terminat clasa a XII-a au scăpat de marile emoții ale examenelor de Bacalaureat.
Ieri, la centrul de examen de la Colegiul Național "Octavian Goga" Sibiu, elevii au ieșit bucuroși că au terminat cu probele scrise. Acum, așteaptă, nerăbdători și emoționați, rezultatele, care se vor afla marți.
Alexandra Lup a terminat Științe Bilingv la "Goga" și a ales să dea la ultima probă a Bac-ului Anatomia. "Mi s-a părut foarte uşor examenul. Şi asta nu neapărat pentru că m-am pregătit, dar eu învăţ de doi ani ca să intru la Medicină. O să dau şi la Sibiu şi la Timişoara. Mă gândesc la o carieră ca medic legist, dar asta presupune multă muncă", spune tânăra.


Logica - puțin neclară?!


Unii au ales să susţină examenul la logică. Paula Florea, absolventă a Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal", a mărturisit că subiectele au fost accesibile. Cu toate acestea, destăinuie că a întâmpinat mici dificultăţi la primul subiect, acesta fiind - spune ea - puţin ambiguu.
La primul subiect, au fost zece întrebări, cu câte patru variante de răspuns, la subiectul al doilea elevii au trebuit să precizeze formulele propoziţiilor, să construiască subcontrara uneia, să le reprezinte prin metoda diagramelor Euler şi altele. La ultimul subiect elevii au trebuit să scrie scheme de interferenţe ale propoziţiilor, să construiască argumente şi să rezolve cerinţe pe baza definiţiei "Istoria este ştiinţa care studiază evenimentele istorice".


Paula spune că vrea să urmeze Facultatea de Medicină, deoarece îi place îndeosebi oftalmologia. "Mi se pare o meserie curată. Nu trebuie să lucrezi cu sânge ori cadavre", încheie Paula.


Tot la Logică a dat şi Bogdan Isdrăilă, care a întâmpinat aceleaşi dificultăţi la subiectul 1. Speră să ia o notă peste 9. "Vreau la Management, la Cluj", spune absolventul de "Goga", Ştiinţe Sociale.


Biologie: "Subiectele au semănat cu cele din 2013"


Bogdan Moldovan şi Teodora Antonie au susţinut examenul la Biologie. Şi aici - spun ei - subiectele au fost uşoare. "Subiectele au semănat cu cele din 2013. Mă aştept să iau între 9.60 şi 10", spune băiatul, care s-a pregătit pentru acest examen singur, acasă. Acesta doreşte să urmeze IT-ul la Cluj.


Teodora ne-a destăinuit că un singur exerciţiu, despre intestinul subţire, i-a dat bătăi de cap. "Dar sper să iau peste 9.50", spune tânăra, care vrea să urmeze Calculatoare, la Inginerie Sibiu.
Subiectul 1 la Biologie a presupus completarea afirmaţiilor, cu noţiuni specifice, scrierea a câtorva exemple de cordate şi alegerea răspunsului corect dintr-o serie de patru variante. De asemenea, elevii au bifat cu "Adevărat" sau "Fals" la  trei propoziţii. La subiectul al doilea au caracterizat câteva boli, modul în care limfocitele participă la asigurarea imunităţii organismului şi au calculat masa apei din plasma sângelui unui copil. La ultimul subiect au caracterizat, printre altele, celula, unitatea structurală şi funcţională a vieţuitoarelor, ce se divide prin mitoză şi meioză.


La Geografie, floare la ureche


Elevii care au dat examen la Geografie sunt la fel de bucuroşi de uşurinţa subiectelor. "A fost foarte ușor. Mă aștept să iau peste 9.50", a spus Dana Țili, absolventă a Colegiului Economic "George Barițiu" Sibiu, specializarea Tehnician în Activități Economice. Tânăra vrea să urmeze, în continuare, Facultatea de Inginerie a ULBS, specializarea TCM.
Marți, ei vor afla rezultatele. Tot în această zi, între orele 16 - 20, vor putea depune contestații. Pe 16 iulie se vor afișa rezultatele finale.

 

FOTO: Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia