Continental
Tribuna
Ultima probă a simulării BAC-ului: "Dacă te pregătești din timp, nu ți se pare greu. Subiectele sunt accesibile”
Liuba STARII
974 vizualizari
Ultima probă a simulării BAC-ului:
Ultima probă a simulării examenului național de Bacalaureat 2019 a fost pe placul majorității elevilor, pentru că ei și-au ales disciplina la care să susțină testarea. Elevii de la profil Real au putut alege dintre Chimie, Fizică, Biologie sau Informatică, iar cei de la Uman între Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie sau Educație Antreprenorială. Această probă a fost simulată doar de elevii claselor a XII-a și a XIII-a. Subiectele au fost, după cum au spus ei, ușoare și accesibile, dacă te pregătești din timp.

Joi, 21 martie, între orele 9 și 12, în toate unitățile de învățământ liceal din județul Sibiu, a fost susținută simularea probei la alegere. Potrivit prof. Constantin Dincă, inspectorul școlar, din cei 2579 de elevi care puteau susține simularea probei E.d. a examenului de Bacalaureat 2019 au fost prezenți 2249 elevi (87,20%) și 330 elevi au absentat (12,80%).

Cei mai mulți dintre elevi au terminat în două ore subiectele: ”Au fost câteva capcane, dar relativ ușor. Mi-am ales logica, pentru că e mult mai ușoară decât Geografia. Mai trebuie să învăț, niciodată nu este destul, trebuie să-mi aprofundez cunoștințele”, a spus Ștefania Tibori.

Ioana Alexandra Silaghi, o altă elevă a Colegiului Național ”Octavian Goga”, a mărturisit că ”subiectele au fost relativ ușoare pentru nivelul ei de pregătire”. Tânara crede că se va descurca ”de minune” la BAC, după cum spune ea.

La Biologie, elevii au avut grile la subiectul întâi, două probleme de rezolvat la al doilea subiect și un eseu la al treilea subiect: ”Subiectele la Biologie sunt ușoare în general. Mi-au plăcut. M-am descurcat”, a spus Larisa.

Și la Info a fost OK

Pentru cei care și-au ales Informatica ca să susțină testarea, a fost ”foarte simplu”.

După părerea mea a fost foarte simplu și accesibil. Mă pregătesc de BAC, rezolv variantele din anul 2009, pentru că atunci au fost mult mai dificile”, a povestit Mihai Vulcan.

Iulia, o altă elevă de la „Goga”, la rândul său, a fost nemulțumită de formularea sarcinii: La Info a fost ok, doar la exercițiul trei am avut dificultăți că nu prea se înțelegea ce trebuie să facem, nu se exprima sarcina ca lumea”.

Rezultatele obținute vor fi comunicate elevilor luni, 29 martie. Notele nu se trec în catalog decât la cererea scrisă a elevului, după care vor fi analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții individuale cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, pentru a se stabili ce se poate îmbunătăți până la examenele propriu-zise.

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia