Tribuna
Ultima parte din imperiul Polisano – 24 de farmacii în Sibiu, vândute
Ultima parte din imperiul Polisano – 24 de farmacii în Sibiu, vândute

Farmaciile Polisano Pharma SRL, deţinute de Daniela Vonica (soţia fostului om de afaceri Ilie Vonica) şi Valentina Bîrsan, sunt obiectul unei tranzacţii prin care Marcos Provit, parte a grupului Evofarm, care activează în retailul şi distribuţia de medicamente. Tranzacţia aşteaptă acordul Concurenţei, scrie Ziarul Financiar.

Farmaciile Polisano au încheiat anul 2021 cu afaceri de 44,6 mil. lei, în creştere cu 10% faţă de anul anterior.

În total, la nivelul judeţului Sibiu sunt 24 de farmacii Polisano, deţinute de Daniela Vonica (84% din acţiuni) şi Valentina Bîrsan. Farmaciile Polisano au făcut parte din grupul cu acelaşi nume, fondat de antreprenorul Ilie Vonica. Grupul includea un spital, laboratoare medicale, o fabrică de medicamente, distribuţie şi retail farmaceutic. După decesul antreprenorului în 2016, rând pe rând, diviziile grupului Polisano au făcut obiectul mai multor tranzacţii prin care competitorii din piaţă au cumpărat fiecare companie.

Anterior, în 2016, un număr de 73 de farmacii Polisano au fost cumpărate de Sensiblu. Cele 24 de farmacii care au mai rămas la familia fondatoare sunt în judeţul Sibiu, jumătate în oraşul Sibiu, iar restul în localităţi şi oraşe apropiate - Racoviţa şi Cisnădie. Compania deţine şi un magazin naturist în Sibiu, potrivit Consiliului Concurenţei.

Reţeaua Marcos Provit a încheiat anul 2021 cu afaceri de 161 milioane de lei, în creştere cu 20%, şi profit de aproape 3 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania este controlată de Andrei Isac şi Gabriel Neagu, arată datele de pe platforma confidas.ro.

Anul acesta, in iunie, Marcos Provit a mai încheiat o tranzacţie, aprobată de Concurenţă, după ce a preluat farmacia Gifarm din Tecuci, cu afaceri de peste 20 mil. lei.


comentarii
3 comentarii

"După decesul antreprenorului în 2016..." - Ia dati un Google si vedeti cand a murit. Scoala ajutatoare de presa
radu
10.08.2022 12:35
Au distrus ce a creat doctorul Vonica. L-au adus in situatia sa-si puna capat zilelor ca sa-i ia afacerea!
10.08.2022 12:40
Sănătatea este o afacere, iar cinstea ,o dizabilitate...
Oare de ce în alte țări lanțurile de farmacii sunt interzise ?
Anyon 2022
10.08.2022 13:19
Din aceeasi categorie
Q House

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
Licitatie publica

ACCENT MEDIA