Tribuna
ULTIMA ORĂ – Tragedie pe strada Cetăţii - VIDEO
ULTIMA ORĂ – Tragedie pe strada Cetăţii - VIDEO
* O femeie în vârstă de 39 de ani şi–a pierdut viaţa azi după ce un ornament de beton s–a desprins de pe o clădire şi a izbit–o, pe strada Cetăţii din Sibiu * Femeia mergea pe trotuar împreună cu fiica ei * Martorii spun că Salvarea ar fi venit după 20–25 de minute * Proprietarii clădirii vor fi cercetaţi pentru omor din culpă *

Tragedie azi la prânz, pe strada Cetăţii din Sibiu. O femeie în vârstă de 39 de ani şi-ai pierdut viaţa, după ce un ornament de beton în formă de cap de leu s-a desprins de pe o clădire şi a izbit-o. Femeia mergea pe trotuar împreună cu fiica ei. "Erau amândouă. Eram la doi paşi mai în spate, n-am văzut când a căzut, numai pe doamna am văzut-o jos şi lume foarte multă adunată, s-a sunat la Salvare, după 25 de minute a venit Salvarea", spune M.B, martoră a evenimentului. O altă martoră susţine că fata ar fi văzut pericolul şi ar fi încercat să-şi atenţioneze mama. "Fata a văzut şi s-a speriat foarte tare. A tras-o şi după aceea i-a căzut în cap. Salvarea a venit după cam 20 de minute", spune Monica Dănilă.

Au încercat să o resusciteze

Până să ajungă Ambulanţa, în ajutorul femeii au sărit studenţi la medicină şi medici rezidenţi, care treceau întâmplător prin zonă. "Noi am găsit-o aici, pe jos, într-o baltă de sânge, am încercat s-o resuscităm. Suntem studenţi la Medicină, respectiv rezidenţi, şi am încercat să facem tot posibilul s-o ajutăm", spune Anca Opriş. Când au încercat ei s-o resusciteze, femeia încă mai respira. "Era în comă profundă, aproape. Respira singură, se mai auzeau bătăile cardiace la stetoscop şi pulsul se mai simţea, dar foarte rapid s-a oprit. Pulsul se simţea din ce în ce mai slab, când a venit salvarea era puls filiform, bătăile cardiace nu se mai auzeau. Şi a pierdut mult sânge, s-a văzut", spune George Boca.

Clădire din 1935

Ion Tuşciuc locuieşte în clădire din 1976, şi spune aceasta ar fi fost finalizată în 1935. Bărbatul spune că că nu au mai fost până acum incidente de acest gen. "Noi le-am reparat, vedeţi că s-a pus tablă, tocmai în ideea de a proteja acele sculpturi, să nu curgă apă pe ele, şi văd că din contră, curge mai tare", spune Ion Tuşciuc.

Proprietarii cercetaţi pentru omor din culpă

Proprietarii clădirii unde s-a produs ieri nenorocirea vor fi cercetaţi pentru omor din culpă. "În timp ce trecea pe strada Cetăţii o persoană de sex feminin în vârstă de 39 de ani a fost lovită în cap de o bucată de beton de pe o clădire aflată după părerea mea într-o stare deplorabilă. Urmează să facem cercetări pentru identificarea proprietarului şi luarea măsurilor legale împotriva acestuia. Noi am solicitat prezenţa proprietarului la faţa locului, luarea măsurilor de demontare a tuturor ornamentelor care pun în pericol viaţa cetăţenilor", precizează comisarul Gabriel Dăbău, şef birou Investigaţii Criminale.

comentarii
16 comentarii

e moarta
fde
27.02.2009 15:10
Tragic.
Din pacate femeia a decedat in drum spre spital.

Dumnezeu sa o odihneasca.
Condoleante familiei.
AAA
27.02.2009 15:11
Cand va da primaria jos acesti lei. Toti stau sa cada. Au venit acum pompierii (15.25 ). Cum au venit asa au plecat dupa 5 minute. Cati oameni tebuie sa mai moara ?
mihai
27.02.2009 15:28
A durat mai mult de 30 minute sa vina ambulanta. Rusine!
123
27.02.2009 16:27
am fost la 2 secunde de moarte...am fost in spatele acelesi femei care era insotita de fiica sa cred ca:|:|...condoleante familiei
mihai jecu
27.02.2009 16:57
Pe langa propietari ,trebuie verificati cei de la primarie sau protectia civila care trebuiau sa verifice aceste cladiri si sa analizeze riscurile . Cladirea se afla intr-o zona istorica unde nu stiu daca au voie propietarii sa modifice ceva la fatade . Imi pare foarte rau de cele intamplate , condoleante familiei.
octavian
27.02.2009 18:48
cum de a venit ambulanta numai dupa 20 minute, cand spitalul e la 5 minute distanta....
john doe
27.02.2009 19:08
Sunt medicul rezident care a resuscitat doamna respectiva pana la sosirea salvarii. Regret ceea ce s-a intamplat si sper ca pe viitor sa nu se mai intample asa ceva( suntem totusi oras European nu Cambogian.) Rog redactia sa modifice numele : nu ma numesc George Popa ci George BOCA>. Cand am fost intervievat eu cred ca am avut un monolog coerent nu acea insiruire trunchiata (reascultati caseta va rog)
GB
27.02.2009 19:09
ar trebui sa se permita mai multa promtitudine din partea celor de la salvare, dar si mai multa libertate de miscare in trafic.Va rog d-lor de la circlatie stati in apropierea intersectiilor mai mari si urmariti cati conducatori auto acorda priritate in intersectie salvarii care foloseste atat semnale luminoase cat si acustice.
sibian
27.02.2009 19:22
din pacate,exista o multime de darapanaturi in Sibiu,chiar si in centru,de zici ca a fost bombardat de americani...legea cu monumentele istorice oare impiedica salvarea vietii oamenilor? Daca trecea vreun parlamentar pe acolo,sa vezi cum se schimbau si legile,si starea jalnica a cladirilor!
mircea dumitru
27.02.2009 20:44
tocmai vroiam sa invit niste prieteni din Vest sa viziteze Sibiul...cred ca nu mai e cazul.S-au alocat miliarde pt.teatru,ca de asta avem acum nevoie,dar pt. cladiri ce se aloca ?
Ion Vlad
27.02.2009 20:48
Asa i-a fost soarta...Ma intreb daca manevrele de "resuscitare" cu presiune toracica pe care le-am vazut pe video sunt de dorit (sau permise) in cazul de lovitura la cap cu pierdere mare de sange? Logic, astfel de manevre ar face mai mult rau decat bine, ar accelera si mai tare hemoragia! Studentilor, va rog, daca imi cade ceva in cap stati pe curu vostru si nu-mi faceti nimic! aia care vor sa faca bine fac deseori mai mult rau... Macar nu s-a chinuit mult, saraca. As prefera sa mor ca ea (minus studentii si voyeuristii aia gramada...pentru astia n-ar trebui sa va mai vine turistii la sibiu nu pentru ca, odata la 50-100 de ani, se desprinde ceva si cade in cap la cineva...
Vincent
27.02.2009 22:37
Domnule Vincent, am impresia ca dumneavoastra va lipseste nu o ureche ci vreo 2 doage. UN STOP CARDIORESPIRATOR TREBUIE RESUSCITAT. E CLAR??????????? Pune mana pe carte si nu iti mai da aere de mare intelectual!
GB
27.02.2009 22:54
Sunt absolut socata de modul in care s-a facut acea resuscitare. Se opereaza de o singura persoane( cind oboseste o alta persoana care cunoaste manevra o poate inlocui). Se efectueaza 15 presiuni cu 2 insuflari fara atitea pauze pina la venirea salvarii sau pina obosesti. E adevarat a existat buna intentie, dar ce pacat ca nu exista o mai buna instruire in a acorda primul ajutor. Nu e suficient sa fi medic si numele sa-ti apara numele corect in ziar. Apropo in Marea Britanie salvarea vine in 8 minute.
Dar fata victimei unde era? Avea cineva grija de ea?
Dumnezeu s-o odihneasca pe biata femeie.
domnina
27.02.2009 23:40
RUSINE S.M.U.R.D. SIBIU, RUSINE SPITALULUI JUDETEAN SIBIU !!!
DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE SI CONDOLEANTE FAMILIEI.
AM URMARIT FILMULETUL POSTAT DE TRIBUNA PE SITE-UL LOR SI ARE 5.16 MIN., TIMP PE CARE I-L POTI PARCURGE LEJER PE JOS PANA LA SPITALUL JUDETEAN,CARE SE AFLA LA CIRCA 200M DE LA LOCUL INCIDENTULUI SI RESPECTIV 6.30 MIN PANA LA S.M.U.R.D. DE PE CONSTITUTIEI - MERS PE JOS. ESTE O RUSINE COLOSALA PENTRU CEI DE LA S.M.U.R.D. SIBIU CARE IATA CA S-A DOVEDIT CA INCA LE MAI TREBUIE PREGATIRE SI INSTRUIRE PROFESIONALA SI NU MARIREA SALARILOR. DRAGII MEI CU ORICE MASINA DE LA SPITALUL JUDETEAN SI S.M.U.R.D. PANA LA LOCUL INCIDENTULUI SE AJUNGEA IN MAI PUTIN DE 2.30 MIN. CU AMBULANTA, IAR CELOR DE LA REDACTIA TRIBUNA LE TREBUIE CAM 4.35 MIN SA AJUNGA CU MASINA LA PANA LA FATA LOCULUI SI CIRCA 18.00 MIN. MERS PE JOS PANA LA LOCUL INCIDENTULUI. DECI, CLAR SE DOVEDESTE CA CEI DE LA TRIBUNA CAND REALIZEAZA REPORTAJE NU MINT. FELICITARI INTREGULUI COLECTIV REDACTIONAL. INTREBAREA MEA ESTE: CATE CAFELE AU BAUT SI CATE TIGARI AU FUMAT LA SEDIUL S.M.U.R.D. ANGAJATI DE PE AMBULANTA? E TOTUSI O BANUIALA SI CRED ACEST LUCRU, CA, DACA ERAU PREGATITI, FEMEIA ERA DEJA SALVATA, CONFORM PRECIZARILOR STUDENTILOR SI REZIDENTILOR DE LA MEDICINA PE CARE II FELICIT CA AU INCERCAT SA DEA O MANA DE SALVARE FEMEII CARE DIN PACATE S-A STINS IN VAZUT OCHILOR FIRAVI A FICEI SALE.
VERBICEANU V. LUCIAN
27.02.2009 23:53
Socant,lucru care ne lasa fara cuvinte.......cat despre medici, tinand cont ca spitalul se afla la 2 pasi de locul accidentului salvarea putea veni mai repede ca cine stie poate o salvau pe biata femeie.Dumnezeu s-o odihneasca si condoleante familiei!
claudia
28.02.2009 16:17
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
ARTMANIA
Licitatie publica