Tribuna
Jidvei
ULBS lămurește problema alegerilor pentru funcția de rector
Andra MARINESCU
1778 vizualizari
ULBS lămurește problema alegerilor pentru funcția de rector
© Razvan NEGRU
Alegerile pentru funcția de rector al ULBS au generat tensiuni atât înaintea celor două tururi de scrutin, cât și după. Astfel, după turul doi, au apărut în spațiul public informații despre posibile nereguli înregistrate în ziua primului tur, dar și despre modificări ale regulamentului în data de 3 februarie. TRIBUNA a solicitat un punct de vedere din partea Universității "Lucian Blaga" din Sibiu pentru lămurirea situației de la alegerile desfășurate în 4 și 6 februarie.


În răspunsul transmis redacției noastre, președintele Biroului Electoral al Universității, conf. univ. dr. ing. Eugen Avrigean, spune că: 


"Alegerile pentru desemnarea rectorului ULBS pentru mandatul 2020 - 2024 desfășurate în data de 04.02.2020 (turul I) și data de 06.02.2020 (turul II) s-au desfășurat în conformitate cu Regulamentul de desemnare a rectorului și cu Procedura aferentă, aprobate de Senatul universitar, în vigoare la data alegerilor, cu precizarea că în data de 03.02.2020 nu s-a schimbat Regulamentul de desemnare a rectorului. Referitor la afirmaţia potrivit căreia "în 4 februarie o secţie a fost închisă mai devreme", precizăm că Secţiile de votare nr. 1 şi 2 au fost închise la ora stabilită în Procedura desfăşurării alegerilor rectorului ULBS, iar Secţia de votare nr. 3 care şi-a desfăşurat activitatea în clădirea Facultăţii de Drept, Calea Dumbrăvii nr. 34, a fost închisă cu câteva minute înainte de ora prevăzută în procedură. Din cercetarea efectuată, rezultă că nu s-a înregistrat reclamaţia niciunei persoane cu drept de vot arondată Secţiei de votare nr. 3 cu privire la imposibilitatea exercitării votului, iar din înregistrările video a rezultat că Biroul Electoral al Secției nr.  3 a ajuns la sediul rectoratului din Bulevardul Victoriei, nr. 10, la ora 19.45, fapt ce demonstrează indubitabil că secția de votare nr. 3 s-a închis cu câteva minute înainte de ora stabilită. Această faptă nu a influențat și nu putea influența rezultatul alegerilor consemnate în procesul - verbal încheiat în urma alegerilor din turul I, întemeiat și pe modul de distribuție a voturilor pe cei cinci candidați înregistrat la secția de votare respectivă. Nu există riscul de invalidare a rectorului ales, întrucât în ședința din data de 7.02.2020 Senatul ULBS a aprobat Raportul privind rezultatele alegerilor pentru desemnarea rectorului Universității "Lucian Blaga" din Sibiu pentru mandatul 2020 - 2024, care conține și aspectele menționate mai sus și a validat, cu unanimitate de voturi, rectorul ales, inclusiv cu votul contracandidaților care nu au fost aleși". 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia