Tribuna
Uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner. Suspecţii denotă „pregătire infracţională temeinică”
Uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner. Suspecţii denotă „pregătire infracţională temeinică”

Suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner „au plănuit din timp săvârşirea faptelor”, s-au deplasat dintr-un judeţ în altul şi au intrat noaptea în imobil, purtând cagule şi mănuşi, arată procurorii sibieni în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventivă în lipsă a suspecţilor. În plus, aceştia s-au înarmat cu un pistol şi au avut asupra lor o funie. Au plecat pe jos din imobil, cunoscând unde sunt camere de luat vederi, ceea ce arată o „pregătire infracţională temeinică”, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori și citat de News.ro.

Procurorii sibieni arată, în rechizitoriul prin care au propus arestarea preventivă în lipsă a celor trei suspecţi în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner, că ”fapta pentru care se efectuează urmărirea penală a fost săvârşită de către trei persoane care au plănuit din timp săvârşirea faptelor, s-au deplasat dintr-un alt judeţ cu un autoturism aparţinând altei persoane şi au pătruns iniţial într-un imobil părăsit situat vis a vis de imobilul victimei de unde au supravegheat locuinţa victimei mai multe nopţi înainte de acţiona”.

„Pătrunderea a fost făcută pe timp de noapte de către cei trei inculpaţi care au purtat cagule şi mănuşi pentru a nu fi identificaţi  şi a nu lăsa urme. După pătrunderea în curte, inculpaţii au dezactivat iluminarea parţilă a curţii pentru a nu fi observaţi. Mai mult, aceştia s-au înarmat cu un pistol cu care au ameninţat victimele şi au avut asupra lor o funie pentru imobilizarea victimei Kreiner Adrian prin legarea acesteia de mâini şi de picioare la spate, în poziţia barcă. De asemenea, cei trei inculpaţi au exercitat acte de violenţă extremă asupra victimei pe care au asfixiat-o şi au lovit-o în mod repetat”, se mai arată în rechizitoriu.

Procurorii arată că inculpaţii au sustras bunuri de valoare considerabilă (peste 200.000 euro) uşor valoricabile, respectiv 16 ceasuri, ”după care au părăsit imobilul victimei şi au urmat pe jos un traseu prestabilit, ştiind unde se află camerele de supraveghere din zonă, aspect ce denotă o pregătire infracţională temeinică şi o periculozitate deosebită a inculpaţilor”.

„Inculpaţii au acţionat conform unui plan bine stabilit şi există date că aceştia ar fi părăsit ţara în scurt timp  de la comiterea faptelor”, se mai arată în documentul citat.

Procurorii atrag atenţia că ”natura faptelor omor calificat şi tâlhărie calificată şi modalitatea concretă de comitere, care a fost descrisă anterior, coroborate cu antecedentele penale ale inculpaţilor şi cu faptul că aceştia se sustrag urmăririi penale, constituie elemente suficient pentru contrabalansarea lipsirii inculpaţilor de atributul libertăţii fizice depline, iar probele existene la dosar sunt suficiente pentru a elimina riscul unei decizii arbitrare în cauză”.

Procurorii apreciază că cei trei bărbaţi „prezintă o evidentă atitudine antisocială, un grad ridicat de periculozitate, precum şi o totală desconsiderare a relaţiilor sociale a căror protejare se urmăreşte prin incriminarea infracţiunii de omor, putându-se aprecia că, în viitor, comportamentul acestora se va menţine pe un traseu cu valenţe sociale negative”.

„De asemenea, trebuie avut în vedere că cercetarea inculpaţilor într-o altă stare decât cea a arestului preventiv este de natură să inducă o rezonanţă socială negativă în rândul opiniei publice, fiind necesar ca în astfel de situaţii organele judiciare să procedeze la luarea unor măsuri prompte şi eficiente, pentru a se putea reda încrederea în siguranţa colectivă”, au mai transmis procurorii.

Magistraţii Tribunalului Sibiu au admis propunerea de arestare preventivă, cei trei suspecţi fiind daţi în urmărire internaţională.

Doi dintre ei au fost prinşi – unul în Irlanda de Nord şi altul în Scoţia.

 


comentarii
3 comentarii

Avand in vedere ca acesti indivizi sunt tineri si ...plini de perspective ,se impune o dete
ntie de 30 de ani. fara eliberare conditionata.

Din pacate ,la noi nu exista pedepse mai drastice ( High Voltage, 7,62 , HCN ,etc )
21.11.2023 18:34
niciodata nu se va afla adevarul, fiindca cei care au executat aceasta misiune sunt oamenii serviciilor nationale/transnationale care au actionat la comanda sistemului.

Omul avea afaceri care periclitau sistemul globalist, care erau in folosul oamenilor si umanitatii ! Noile tehnologii cu care a venit pe piata, periclitau sistemul globalist (state, guverne, oculta mondiala) ! Prin afacerea sa periclita intregul sistem financiar mondial ! Cam ceea ce facea Ceausescu in 89 prin infiintarea unui competitor al fondului monetar international !

N-am vazut sibieni in strada sa protesteze contra acestei crime impotriva umanitatii !

Asa sa stiti, toti purtatorii de uniforme, nu mai faceti figuratie! Omul era din alt film, voi sunteti din altul, nu intelegeti, fiindca nu aveti capacitatea de a intelege dimensiunea la care activa acest om ! voi sunteti cu speciala, grataru, oltenia, tara, sibiu, civilizatie, ne facem ca muncim, timpul trece leafa merge, cariere, sustinere a serviciilor de la bucuresti, sistem mafiot bugetar etc

nu aveti cum sa intelegeti, fiindca sunteti intr-o alta realitate! Hai pa !
21.11.2023 21:54
Ai mai postat la alt articol, referitor la acelasi subiect.....te-am intrebat si acolo, dar nu mi-ai raspuns : ce ai fumat ? vreau si eu ....
@21.11.2023 21:54
22.11.2023 11:12
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA