Tribuna
SEVIS
Fără trafic greu prin oraş
Tursib - cu 14% mai rapid şi cu 8 % mai eficient
Sorana MAIER
4733 vizualizari
Tursib - cu 14% mai rapid şi cu 8 % mai eficient
* Timpii în care autobuzele Tursib parcurg un traseu s-au scurtat simţitor după deschiderea centurii ocolitoare a Sibiului şi scoaterea traficului greu din oraş * Şi consumul de carburanţi a scăzut cu 8 procente * Orarele de circulaţie vor fi actualizate în următoarea perioadă * Circulaţia autobuzelor este monitorizată cu ajutorul unei camere video * Anul acesta, Tursib a cumpărat încă 6 autobuze *
Autobuzele Tursib au nevoie de mult mai puţin timp să parcurgă distanţa de pe trasee, iar consumul de combustibil a scăzut şi el odată cu scoaterea traficului greu din oraş, a anunţat ieri primarul Sibiului, Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei de presă.
"Tursibul a făcut măsurători: şi a vitezei parcurgerii traseului, şi a modului de respectare a timpilor când autobuzele trebuie să sosească în staţii, şi a reieşit că viteza de deplasare a autobuzelor a crescut cu peste 14%, ceea ce este foarte mult. (...) Iată că scoaterea din oraş a traficului greu duce la o mult mai bună fluidizare a transportului în comun", a explicat Iohannis.
Sunt trasee pe care viteza de deplasare a mijloacelor de transport Tursib a crescut în medie cu 14,2%, iar pe traseele care se suprapuneau cu traficul greu, viteza de deplasare a crescut în medie cu 22%. Spre exemplu pe traseul 16, creşterea este de 26%.
Odată cu creşterea fluenţei traficului, şi orele de sosire în staţii sunt respectate.
Un alt efect important a fost economia de carburant care s-a realizat odată cu reducerea timpilor petrecuţi în ambuteiajele de pe trasee, în condiţiile în care consumul de carburant a scăzut cu aproximativ 8%.

Orare actualizate

Tursib-ul a început încă din 2007 un amplu program de modernizare. Pe lângă achiziţia de autobuze noi, modernizarea de staţii şi regândirea traseelor pentru optimizarea activităţii, o componentă cheie a fost creşterea calităţii serviciilor oferite călătorilor. La acest capitol este inclusă şi rigurozitatea frecvenţei de circulaţie a mijloacelor de transport în comun, se arată într-un material al municipalităţii.
Pentru reglarea orelor de sosire a autobuzelor în staţii în conformitate cu noua realitate din teren, inspectorii Tursib au efectuat o serie de măsurători pe fiecare traseu cu scopul de a determina viteza de deplasare şi timpii intermediari realizaţi între staţii.
În următoarea perioadă, societatea de transport public va actualiza orarele de circulaţie din cele peste 200 de staţii Tursib pentru a reflecta aceste modificări.
Societatea de transport în comun a montat o cameră de luat vederi în Piaţa Unirii, cu ajutorul căreia urmăreşte încadrarea mijloacelor de transport în graficele de circulaţie şi supraveghează 66% din totalul traseelor din municipiul Sibiu.

1.000 de locuri în plus

Tursib a cumpărat anul acesta şase autobuze articulate marca MAN, achiziţie care a dus la creşterea capacităţii de transport a companiei cu 960 de locuri. Autobuzele vor fi puse în circulaţie începând cu 31 martie 2011.
La sfârşitul anului 2010 au mai fost achiziţionate încă cinci autobuze: trei MAN articulate şi două autobuze Volvo. Toate cele unsprezece autobuze au fost achiziţionate în regim “second hand” însă starea tehnică a acestora este foarte bună.comentarii
9 comentarii

minunat...uite de ce inteleg acum de ce s a distrus transportul electric repede repede pana nu se gata centura...doar doar nu mai era justificat renuntarea la el....dupa ce ani de zile troleibuzele articulate erau denigrate ca nu sunt bune pe strazile inguste, iaca ta ca dl popa brusc achizitioneaza articulate second hand. stau si ma intreb cum draq face tursib cu o singura camera astfel de calcule. cum a facut si cu troleibuzele...adica nu e bune. stau si ma intreb daca la acesti 14% se adauga si tva sau nu si daca da cu 10 sau cu 24????
x
11.02.2011 01:07
cine zice ca sunt mai eficienti? Tursib-ul?!?!
Sunt varza...stai si astepti dupa autobuze care nu vin de ti se lungesc urechile...
Un bun ex este autobuzul 118 care ar trebui sa vina la capat de linie (Continental) la ora 16.30 dar pauza, vine cand are chef soferul.
...
11.02.2011 09:16
Nu am cu nimeni nimic dar sunt uni soferi de la tursib care fac conferinta de presa la telefon de la Continental in Hipodrom , faca ce vor la cap de linie nu in traseu, si iarasi sa respecte PROGRAMUL ORAR AFISAT,SI MONTATI FRATILOR SI GRAFICE CU ORARUL,PRINDETILE IN SURUBURI SA NU LE MAI DEZLIPESCA NEISPRAVITI,MERGETI LA AUTOGARA DIN TURNISOR SI VA CONVINGETI,SUNT DEZLIPITE, sa le fie RUSINE ,LA CEI CARE NU AU LOC DE ACESTE TABELE,CE FAC CU ELE SI LE BAGA IN f..D SUL.
un cititor
11.02.2011 09:59
Felicitari celor de la Tursib!Circul aproape zilnic cu autobuzul si se respecta orele de pe graficele din statii.Dar ce vina au ei daca noi ,cetatenii acestui oras,nu stim sa respectam munca lor.
FELICITARI !
Maria
11.02.2011 10:41
Traseul 16 e ala ce are un singur calator, anume soferul. dar vorba aia, bravos Tursib, bravos Iohannis, sunteti perfecti. Ati cumparat autobuze cu motor Euro I dar ati masacrat troleibuzele nepoluante si economice. Trebuie sa va laudati singuri, dar nu mai prostiti pe nimeni!
y
11.02.2011 10:49
s-a redus consumul de carburant cu 8%. Cind vine scumpirea biletelor cu 10%
x
11.02.2011 11:22
Pe hartie toate-s bune,dar in practica nu tot asa.Pe liniile 5 si 11 am constatat ca inca e mare aglomeratie,cel putin la orele pranzului,cand ies elevii de la ore.Sunt sigur ca nici un politician nu circula cu autobuzul in oras,altfel nu ar mai fi asa aglomeratie.Dar din birou se vede alta realitate.
Y
11.02.2011 11:35
CE S-A INTAMPLAT CU CONSUMUL DE COMBUSTIBIL??? NU MAI SE FURA LA CAPETE DE LINII???????????
romica
11.02.2011 14:09
intradevar autobuzele "second hand" sunt exceptionale.felicitari!dar de ce trebuie sa asteptam asa mult in statii dupa autobuzu"12"?cel putin simbata si dumineca ...
viorel
12.02.2011 08:29
Din aceeasi categorie
Noua ne pasa

publicare anunturi

Somarest

PORTAL MEDICAL

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia