Tribuna
"Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut”, prezentate la Muzeul Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal găzduiește în perioada 4-31 decembrie, expoziția ”Pe acoperișul României. Turismul montan și viața la munte, la începutul veacului trecut”. Vizitatorii vor avea acces fizic după ridicarea carantinei.

“Expoziția de față, prima dintr-o serie dedicată fotografiei montane de epocă, dorește să fie o scurtă prezentare comparativă între turismul montan și viața de zi cu zi a locuitorilor din zona de munte a româniei, în prima jumătate a secolului XX.Imaginile, atent selecționate, ne trimit cu gândul în timp și spațiu pe muntele încă sălbatic și curat de la începutul veacului trecut. Ne transpun, cu ajutorul imaginației, în ghetele unui turist de atunci aflat pe potecile din Ceahlău, Rarău, Bistra, Herculane, Bicaz s.a.m.d., unde, pe lângă minunatele peisaje putem întâlni și locuitori ai acestor zone (aflați la muncile zilnice) și alți turiști (bine echipați pentru acea perioadă)”, spun organizatorii.

Fotografiile inedite prezentate în cadrul evenimentului au fost prelucrate la atelierul fotografului sibian Emil Fischer în prima jumătate a secolului XX, și fac parte dintr-o colecție de peste 8.000 de piese (cu tematică variată), aflată azi în grija specialiștilor din Muzeul Național Brukenthal.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia