Tribuna
Turismul din Mărginimea Sibiului, resuscitat după pandemie, cu oferte, excursii bonus si prețuri înghețate
Turismul din Mărginimea Sibiului, resuscitat după pandemie, cu oferte, excursii bonus si prețuri înghețate
Turismul din Mărginimea Sibiului a fost puternic afectat de pandemia de coronavirus care a generat restricții, cu precădere la nivelul la nivelul industriei HORECA. Proprietarii pensiunilor au ratat un interval turistic altădată înfloritor, perioada Sărbătorilor Pascale și minivacanța de 1 Mai. Cu toții speră acum ca, odată cu relaxarea măsurilor restrictive, lucrurile să revină, încetul cu încetul, la normal. Cei care au dezvoltat mici afaceri în domeniul turistic în satele din Mărginimea Sibiului încearcă să-i atragă pe oaspeți cu promoții, cu excursii în zonă oferite ca bonus, dar nimeni nu se gândește să crească tarifele la cazare. "Toată lumea e afectată din punct de vedere economic în această perioadă și ar fi absurd să creștem prețurile”, spune un proprietar de pensiune din Gura Râului. Dar pandemia de coronavirus ar putea aduce, dincolo de pierderile ultimelor două luni, câștiguri pe termen lung: mulți români vor renunța în acest an la vacanțele în străinătate, caz în care peisajele superbe din jurul Sibiului pot reprezenta o alternativă demnă de luat în calcul.

 

 

De Crăciun, de Paști, în minivacanț de 1 Mai sau de Sfânta Maria, Mărginimea Sibiului se umple de turiști, dar nu duce lipsă de oaspeți nici în restul anului, peisajele fiind atractive în orice anotimp.

Rezervări făcute înainte de pandemie pentru luna iulie

La Pensiunea “Mioritica” din Sibiel, unii turiști și-au făcut rezervări pentru luna iulie încă dinainte de izbucnirea pandemiei.

“Avem rezervări pentru luna iulie și nu ne-a sunat nimeni pentru a le anula. Bineînțeles, prețurile rămân aceleași și, din fericire pentru noi, în pensiunea noastră există multe spații de odihnă ori de luat masa, unde turiștii pot îndeplini condițiile distanțării fizice. Nu ne-am gândit niciodată că va fi nevoie de așa ceva, pur și simplu așa am conceput pensiunea. După cum se știe, avem camere amenajate cu obiecte din perioada “Epocii de Aur” pentru nostalgici, iar priveliștea din curte, cu pârâul deasupra căruia avem o terasă oferă exact atmosfera de care oamenii au nevoie după o lungă perioadă de izolare. Cred că, încetul cu încetul, vom reveni la normalitate, pentru că Mărginimea Sibiului oferă spații sigure de cazare, unde riscul infectării nu există, atâta vreme cât respectăm regulile ce se impun în această perioadă”, spune Sorin Coldea, proprietarul pensiunii.

Pensiunile din Gura Râului, pregătite cu dezinfectant și termometre digitale

Și la pensiunile din Gura Râului prețurilor vor rămâne neschimbate, odată cu relaxarea restricțiilor.

“Noi suntem pregătiți să primim oaspeți. Am dezinfectat toate spațiile, am cumpărat termometre digitale, dar așteptăm noile reglementări. Când vom avea voie să ne deschidem porțile, o vom face în cea mai mare siguranță! Suntem nerăbători să ne primim turiștii. Primim multe telefoane de la oameni din toată țara. Ei vor să viziteze Mărginimea Sibiului. Poate din 1 iunie măsurile se vor relaxa și vom putea să ne bucurăm de oaspeți. Aveam rezervări de Paști, de 1 Mai, dar au fost anulate sau reprogramate. Prețurile vor rămâne aceleași și după această pandemie”, spune Ioana Călin, proprietar al Pensiunii “Călin” din Gura Râului.

Dumitru Cîmpean, proprietarul Pensiunii “Maria” din aceeași localitate, a mărturisit că are în vedere și pachete speciale pentru turiștii ce vor veni în următoarea perioadă.

“Am avut și noi rezervări de Paști, 1 Mai, dar au fost anulate. Coronavirusul ne-a dat peste cap. Sper ca turismul să își revină. Oamenii nu o să mai aibă resurse financiare ca altădată, dar suntem optimiști că vor alege să viziteze țara noastră. În plus, mă gândesc și la câteva oferte. Trebuie să ne adaptăm situației actuale. Poate vom mai lăsa din prețuri sau vom oferi bonusuri. De exemplu, dacă turiștii vor plăti trei nopți, vor mai avea una gratis cadou. Sau ne gândim să le oferim activități în Mărginimea Sibiului, precum excursii, plimbări”, a precizat Dumitru Cîmpean.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia