Tribuna
Sevis
Turcan: „Victorie uriașă a PNL în Parlament. Liberalii au determinat majorarea alocațiilor pentru copii”
Turcan: „Victorie uriașă a PNL în Parlament. Liberalii au determinat majorarea alocațiilor pentru copii”

Prim-vicepreședintele liberal, deputatul de Sibiu, Raluca Turcan a anunțat că PNL a reușit dublarea alocațiilor pentru toți copiii.

„Majoritatea PSD-ALDE s-a șubrezit evident și am reușit să obținem un vot în favoarea propunerii PNL. Datorită PNL alocațiile pentru copiii între 0 și 2 ani vor crește la 300 de lei lunar, iar cele pentru copiii între 2 și 18 ani la 150 de lei”- a explicat liderul liberal sibian.

Raluca Turcan condamnă însă tentativele de confiscare a demersului liberalilor de către PSD prin tertipuri politicianiste.

„PSD face eforturi disperate să-și mascheze dezinteresul și incompetența lansând alte și alte dezinformări. Spun că vor crește ei alocațiile. Desigur, orice om decent se va întreba de ce nu au făcut-o până acum? Ce i-a impiedicat să acționeze înainte de inițiativa PNL? Răspunsul este simplu: dezinteresul și incompetența! Nepăsarea fața de problemele oamenilor și lipsa de soluții cu privire la acestea”- a spus Turcan.

Propunerea PNL de majorare a alocațiilor a primit votul favorabil al tuturor parlamentarilor de Sibiu, cu două exceptii: senatorul PSD de Sibiu Nicolae Avram și deputatul de PSD de Sibiu Ioan Terea. Primul nu a votat, iar al doilea a votat împotriva majorării.

„Este o victorie importantă și reprezintă singurul lucru bun din Bugetul pe 2019. Am impus această majorare în ciuda opoziției inexplicabile a PSD și ALDE care au avut aceeași atitudine și față de alte proiecte propuse de PNL”- a spus Turcan amintind de votul pe care PSD și ALDE l-au dat impotriva amendamentelor propuse de parlamentarii de Sibiu.

„Primarii din județ au solicitat sprijin pentru comunitățile lor, iar parlamentarii noștri au inițiat amendamente în acest sens. Am cerut finanțarea studiului de fezabilitate pentru noul spitalul judetean din Sibiu, pentru centura sud a municipiului Sibiu, pentru palatul copiilor. PSD a refuzat. Am cerut finanțarea stației de apă de la Copșa, pesediștii au refuzat! Am cerut finanțarea locuințelor pentru tineri de la Mediaș, PSD a refuzat! Am cerut finanțarea bazinului de înot pentru Mediaș, PSD a refuzat. Toate acestea nu sunt mofturi, sunt necesități ale unor comunități, iar primarii lăsați fără bani de această guvernare trebuie sprijiniți”- a mai afirmat Raluca Turcan.

Liderul liberalilor spune ca este păcat că majoritatea PSD - ALDE nu a tratat cu maximă seriozitate amendamentele propuse de opoziție, în special cele care privesc îmbunătățirea serviciilor de sănătate, cele referitoare la generalizarea unor programe naționale pentru copiii – After-School și Masă la Școală – precum și amendamentele prin care ar fi fost deblocate  proiecte de autostrăzi  pe care oamenii le așteaptă de ani buni.

„Bugetul a fost adoptat și nu putem spune că ne așteptăm la vreo schimbare majoră pentru români. Spitalele vor continua să se scalde în mizerie și microbi și să fie locuri periculoase pentru pacienți. Banii pentru medicamente se vor termina iarăși înainte de finalul anului. Școlile vor fi condamnate la improvizații și lipsuri. Cele peste 3000 de autorități locale din țară trec direct în subordinea lui Vâlcov, printr-un control total al bugetelor locale. Autostrăzile și marile spitale regionale nu mai sunt nici măcar promisiuni scrise pe hârtie”, a mai spus Turcan.

comentarii
7 comentarii

Doamna ai verificat citi bani mai are romania in -buzunare?? Industria romaneasca -- 0 barat, agricultura o fac strainii, padurile date altora -- deci -- economia romaneasca produce mai nimic --strainii produc dar ei iau --smintina si grasimea voua va lasa zerul -- Apoi doamna din zer nu poti face unt .si mare brinza -- Asa ca sa va concentrati pe -- a stimula pe investitorii autohtoni-- sa-i ajutati sa-i scutiti de taxe nici decum sa le puneti bete in roate pina dau faliment inainte de a incepe sa produca-- Asa ca ,daca nu ai bani in buzunare , nu mai debita visuri ca nu tin de foame. Intoarcete in istorie si intreaba pe cei ce au avut copii in epoca de aur si vezi cita alocatie au primit copii atunci -- banii au fost folositi cu rost azi dati bani pentru copii iar, parintii traiesc cu acesti bani si nu mai vor sa lucreze
mike
18.02.2019 18:10
CE VICTORIE ?????NU VA BAGA NIMENI IN SEAMA ,,,,DOAR CA ASA VI SE PARE VOUA
bum
18.02.2019 18:37
damna asta cu studii la moscova stie ce zice?
sibiul are liberali SIBIENI cu 5 nivele peste kill bill de botosani!
ardeo
18.02.2019 21:30
La Revolutie oamenii au cerut mancare in alimentare si libertate.Revolutionarii nu aveau un sistem de oameni pregatiti sa preia conducerea economiei, nu mai vorbim de politic,unde singurul partid cu structuri pana la comune si sate era PCR. PNL-ul plin de tradatori in frunte cu Campeanu nu reprezenta un pericol.Singurii care prezentau un pericol era patidul lui Coposu-PNT_CD ,care vroia instalarea Regelui in fruntea tarii.Strateg priceput Iliescu a reusit distrugerea PNT-CD prin infiltrarea unor intrusi in frunte cu Ciorbea care si-a indeplint misiunea si acum este rasplatit cu o functie babana.Acum ne aflam in situatia in care nu mai exista OPOZITIE REALA,PSD lider,UDMR un PSD-unguresc,PNL vai si amar de capul lui,cu un Orban care se bucura de banii veniti de la buget ,ALDE un partid de buzunar al lui Tariceanu, care se viseaza Presedinte, iar celor tineri,USR si PLUS le trebuie 10 ani sa isi faca structuri in teritoriu.Romania a reusit ceva totusi ,sa intre in UE ,NATO si sa aiba dupa 26 de ani un Presedinte care nu a fost membru al PCR,iar 80% din economie sa fie in mainile privatilor.Acesta poate fi LUMINITA SPERANTEI ,LUMINITA DE LA CAPATUL TUNELULUI .
ION
19.02.2019 04:55
doamna asta ar trebui sa mai taca......si asa e doar figuranta.....doar unii stiu ce vb....
cititor 13
19.02.2019 08:34
Hop și dânsa(ca s-o zicem moldovenește)! Asta-i una dintre cele mai insipide personalități din politica românească, ș în special a județului.
Madame, ia spune-ne ce realizări ai ca politician, cu ce te lauzi?
Ardeleanu
19.02.2019 10:20
Haha
"ardeo" grăieşte adevăr! Chiar a făcut studii la Moscova
Eu
19.02.2019 17:32
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia