Tribuna
Turcan spune că nu există o legătură între creșterea istorică a euro și evoluția economiei românești
Turcan spune că nu există o legătură între creșterea istorică a euro și evoluția economiei românești

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Sibiu, că nu există nicio legătură între evoluția economiei românești, criza politică și deprecierea leului, politicianul punând creșterea istorică a euro în raport cu leul pe seama contextului internațional.

„Creșterea punctuală a euro (...) este o fluctuație temporară. De altfel, cu câteva zile înainte leul ajunsese să se consolideze la o valoare favorabilă. Din nefericire, în contextul internațional al fluctuațiilor de cerere și ofertă a avut de suferit și leul românesc. Am avut o discuție cu ministrul finanțelor și a apreciat clar că această scădere a leului din ultimele zile nu are nicio legătură cu evoluția economiei românești, contextul economic al României, ci a fost generat strict de evoluția euro în întreaga regiune”, a răspuns Turcan.

Întrebată dacă scăderea leului nu vine ca urmare a situației politice instabile, Turcan a răspuns că nu există nicio legătură.

„Nu există nicio legătură. În secunda zero în care Guvernul a fost demis și am anunțat alegeri anticipate, leul  a avut cea mai bună evoluție și atunci s-a simțit semnalul existent în piață cu privire la raportarea la contextul politic din momentul respectiv și la așteptarea legată de alegeri anticitate.  Așadar, răspicat, nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în momentul de față în România și  așteptarea de alegeri anticipate și deprecierea punctuală a euro generată de contextul financiar regional”, a spus vicepremierul.

comentarii
3 comentarii

Hai ma, astia care ati vitat-o, aplaudati, ce naiba!
"Propagheaza" asta tampenii ptr prosti, pe banda rulanta!
22.02.2020 15:27
aste o invatat la moscova!
raluca din botoshan turcana de sibiu
PNL SIBIU are multi oameni competenti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sau nu stiati?
adi 3
22.02.2020 16:30
O fi și economia de vină, dar mai de vină sunt Isărescu și mafia FMI. Cât despre Turcanca (născută Tătăranca), chiar nimeni din SB nu vede că vorbește gura fără ea? S-au terminat proștii noștri, de trebuie să aducem din Moldova?
B.Utoru
23.02.2020 09:01
Din aceeasi categorie
Luna arborilor

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia