Tribuna
Tuneluri de dezinfectare cu pulverizare şi măsurare a temperaturii și maşini de curăţat pardoseli, în Școala din Ocna Sibiului
Tuneluri de dezinfectare cu pulverizare şi măsurare a temperaturii și maşini de curăţat pardoseli, în Școala din Ocna Sibiului

Autoritățile locale din Ocna Sibiului au depus un proiect pentru achiziționarea de de echipamente de protecţie şi dispozitive medicale necesare pentru Şcoala Gimnazială din localitate. Acesta a fost aprobat, finanțarea fiind de aproximativ 400.000 lei, bani din care vor fi cumpărate materiale de protecție, menite să limiteze răspândirea Covid-19 în școală. Cei 384 de elevi și cei 40 de angajați ai școlii (personal didactic și auxiliar) sunt beneficiarii proiectului în urma căruia se vor face următoarele achiziții:

Achiziţionarea unui număr de 1141 de seturi de măşti de protecţie a câte 50 de bucăţi fiecare, în cadrul Şcolii Gimnaziale Ocna Sibiului, Achiziţionarea de echipamente de protecţie pentru curăţare şi dezinfectare, astfel: 48 de litri de dezinfectant biocid de suprafeţe, 300 buc. de 500 ml de dezinfectant de mâini 70% alcool, 96 buc. de 500 ml de săpun lichid, 24 buc. de 5 litri de soluţie pentru nebulizator, 120 buc. de 500 ml de alcool sanitar, 32 de coşuri de gunoi cu capac rabatabil pentru colectat deşeuri, 1176 de pachete de şerveţele pentru dispenser (1 pachet/200 bucăţi), 6 dispensere şerveţele hârtie, 4 cărucioare cu set curăţenie, 20 de seturi de mănuşi de unică folosinţă (1 set/100 buc) şi 480 de halate de unică folosinţă pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2 în cadrul Şcolii Gimnaziale Ocna Sibiului, Achiziţionarea de dispozitive de protecţie medicală, astfel: 15 nebulizatoare pentru dezinfecţia aerului, 3 aparate pentru purificarea aerului, 6 dozatoare săpun lichid, 31 dozatoare cu sensor pentru dezinfectant, 4 maşini de curăţat pardosele, 3 tuneluri de dezinfectare cu pulverizare şi măsurarea temperaturii şi 25 de lămpi dezinfecţie UV pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2 în cadrul Şcoalii Gimnaziale Ocna Sibiului, până în luna a 7-a de implementare a proiectului.

Primarul orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, spune că „Firește, ne-am fi dorit să nu existe o situație care să necesite astfel de investiții, dar pentru că așa s-a întâmplat, să fim în pandemie, e bine că am reușit să accesăm aceste fonduri și să achiziționăm o varietate de materiale de protecție. Tot ceea ce se va cumpăra din acești bani este, de fapt, un efort pentru menținerea învățământului în format clasic, în condiții de siguranță. Părinții trebuie să știe că atunci când copiii lor merg la școală sunt protejați, au acces la materiale de protecție. Sunt convins că aceste investiții vor reduce considerabil riscul transmiterii bolii”. 

comentarii
1 comentarii

foarte bine, dar cu elevii din satul Toparcea care nu au nici macar apa potabila ce faci domnule primar ?
kkt
11.01.2022 16:25
Din aceeasi categorie
SEVIS

Eurotrip

koenigfrankstahl

A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia