Tribuna
Trident nu se închide, se reorganizează

Reprezentanţii mall-ului Trident spun că centrul comercial de pe şoseaua Alba Iulia nu se închide, ci se află în reorganizare judiciară, în baza Legii nt. 85/2006 modificată prin Legea nr. 277/2009. Această procedură este una care interesează societatea în sens larg, instituind şi testând mijloace terapeutice, menite să evite tulburările economice inerente acestei perioade de criză pentru economia naţională.
În aceea ce priveşte centrul comercial, acesta şi-a închis doar temporar activitatea şi asta după ce, în urmă cu nici 4 luni, fusese inaugurat printr-o investiţie care însuma peste 15 milioane de euro. "Decizia a fost luată pe de o parte de nivelul sub previziuni al vânzărilor, iar pe de altă parte, în acea perioadă a fost imposibilă pentru Trident accesarea unei suplimentări a creditului de investiţii sau a unui nou credit, aportul financiar al firmei şi al acţionarilor la această investiţie a fost mai mare decât cel previzionat", au spus reprezentanţii mall-ului Trident.
"Este adevărat că declanşarea insolvenţei nu este neapărat un lucru pozitiv pentru imaginea firmei, dar această procedură este folosită de tot mai multe firme româneşti", mai spun reprezentanţii firmei, care văd în reorganizare un avantaj. "Avantajul pe care această decizie ni-l aduce este faptul că ne oferă şansa de a reorganiza firma sub conducerea unui administrator special şi sub supravegherea unui administrator judiciar. Drept urmare, în urma solicitării de reorganizare judiciară a SC Trident Trans tex SRL din data de 07.08.2009, Tribunalul Sibiu a dat sentinţa nr. 33CC / 13.08.2009 prin care a admis reorganizarea judiciară a companiei noastre. În urma Hotărârii Adunării Generale a Asociaţilor, a fost desemnat ca administrator special al SC Trident Trans Tex SRL domnul Mateescu Constantin, iar administrator juduciar a fost desemnat de către judecătorul sindic Relco Active SPRL, prin ec. Marcel Tichil!", au mai spus reprezentanţii Trident.
În planul de reorganizare care va urma acestei perioade de observaţie se vor lua măsuri care vor duce la redresarea companiei şi, implicit, acestea vor duce şi la menţinerea şi chiar creşterea profitabilităţii, dar şi detalii privind eşalonarea plăţilor restante, scadente înainte de această perioadă.comentarii
11 comentarii

Consider foarte necesar ca jurnalistii de la Tribuna,daca ai au coloana vertebrala si mandrie de SIBIENI, sa informeze intr
sibian exasperat de traficul rutier din oras
26.08.2009 00:59
Hahahaha, se reorganizeaza?! Hahahaa, ati vrut sa scrieti: " se duce pe ...."! A fost vandut altcuiva, oricum, pe langa cel din Alba si cel de langa Metro, urmeaza in termen scurt inchiderea si celorlalte deja existente. Repet. Se inchid, nu se reorganizeaza. Hahaha.
Poate daca si-ar mai vinde Mateescu din limuzinele cu care se plimba, ar mai acoperi putin din datorii. Dar daca s-ar plimba cu o Dacie?! Haahhaa. Sau poate li se face mila furnizorilor si ii vor face cadou o macheta de X6. Hahahaa. Si inca ceva, daca chiar se va redeschide, draga dle Mateescu, dracu iti va mai livra tie marfa. Te-ai lins pe bot. Hahaha, sa mergi in piata sa cumperi de acolo una alta si sa stai dupa tejghea sa vinzi, caci am uitat, prost sa fii sa te mai angajezi aici. Haahaaha. Doamne ajuta! Hihihi
Cineva in cunostinta de cauza
26.08.2009 00:59
Sa fi lasat si el la pret asa cum se face in celelalte tari din vest si nu sa se imbogateasca asa de mult intr-un timp atat de scurt.Lacomia lui a fost atet de mare incat la Medias a dat ,nu o data, ca mezelurile care au inceput sa mucegaiasca sa fie spalate si repuse la vanzare.Daca lasa la pret caci oricum avea de unde acum ar fi fost tot timpul plin de clenti si nu in reorganizare , pardon in faliment.
Un medesan
26.08.2009 09:00
oameni buni, intelegeti ca aceaste familie sint niste nenorociti,ar trebui scosi din oras,ei inteleg prin afaceri a insela pe toti care sint de buna credinta,daca ar fi in alta prte a Europei de mult erau faliti, n-au respect nici pentru angajati, parteneri de afaceri,clienti si nici chiar pentru ei,sint niste taranoi imputiti care n-au auzit vreo data ca nobletea obliga lacomia afacut din ei neoameni, jigodii fara caracter
plescan
26.08.2009 09:15
Sibiul are pre multe centre comerciale, asta i!
Muma
26.08.2009 10:14
Dar de salariile angajatilor nu se pomeneste nimic.Ei nu mai exista,se pare.E clar ca nu vor mai fi platite restantele salariale.De ce nu s-a mentionat ceva ?
Ion Popescu
26.08.2009 12:42
m...ie mateestilor...
multa m..ieeee
mda
26.08.2009 14:23
Trident? Fraudulent!
Viata de caine
26.08.2009 14:33
1. Omul este un protejat politic.
2. Nu-si plateste angajatii, deci ati zis bine: SE INCHIDE...in curand.
Bsi_Hermannstadt
26.08.2009 17:51
Mateescu e el un bou , habar nu are de planuri de afaceri, planul pentru el e prosteala ,iar nevasta o vaca proasta ajunsa sefa .
un fost angajat
02.09.2009 17:58
Vanzarile au scazut cu peste 70% in cele patru magazie si tendinta este in continuare de "cadere abrupta" si ireversibila.
Adevarul despre Trident:
06.09.2009 18:44
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA