Tribuna
PNL
Tribunalul și Judecătoria Sibiu rămân fără „domiciliu” din 19 mai. „Până la această dată, Ministerul Justiției nu a comunicat instituției noastre un răspuns”
Laura BUCIU
4417 vizualizari
Tribunalul și Judecătoria Sibiu rămân fără „domiciliu” din 19 mai. „Până la această dată, Ministerul Justiției nu a comunicat instituției noastre un răspuns”
© Arhiva Tribuna

De pe Bulevardul Victoriei, provizoriu pe în Gușterița, iar de acolo, tot provizoriu, pe Calea Dumbrăvii, într-un imobil ce aparține Ministerului Apărării Naționale. Tribunalul și Judecătoria Sibiu s-au plimbat, în ultimii ani, mai ceva ca niște amatori de concedii și asta doar pentru că cei ce ar trebui să finanțeze și să reabiliteze clădirea Palatului de Justiție amână de la an la an lucrările.

După ce, în 2014, prim Hotărârea Guvernului nr. 380/2014 s-a aprobat transmiterea pe o perioadă de 5 ani a unei părți din imobilul aflat în domeniul public al statului, din administrarea Ministerului Apărării Naționale în administrarea Ministerului Justiției, în vederea desfășurării activităților specifice Tribunalului Sibiu și Judecătoriei Sibiu, acum instanțele își caută, din nou, casă.

Contractul expiră în aproximativ trei luni.

Practic, într-un răspuns primit de la Tribunalul Sibiu, la solicitarea Tribuna, termenul de transfer al administrării imobilului expiră la data de 19.05.2019.

Despre o posibilă prelungire, nu se știe încă nimic.

„În ce privește prelungirea acestui termen, la data de 20.032018, Tribunalul Sibiu a înaintat Ministerului Justiției o solicitare în acest sens. Până la această dată, Ministerul Justiției nu a comunicat instituției noastre răspuns cu privire la această solicitare”, a spus Cornelia Prundaru, purtător de cuvânt al Tribunalului Sibiu.

Potrivit acesteia, în situația în care prelungirea perioadei de transmitere a dreptului de administrare a imobilului nu este posibilă, Tribunalul Sibiu va fi nevoit să demareze procedura de licitație publică prin care să fie desemnat noul spațiu în care să își desfășoare activitatea Tribunalul și Judecătoria.

Și iar va începe mutarea dosarelor, arhivei și a tot ceea ce înseamnă activitate de tribunal și de judecătorie.

Despre o posibilă reabilitare a clădirii Palatului de Justiție, reprezentanții instanței au spus că „Tribunalul Sibiu este doar beneficiarul lucrărilor de reabilitare, amenajare și extindere  la imobilul situat în Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr. 11, Ministerul Justiției figurează ca parte în contractul de execuție, fiind astfel în măsură să ofere relații necesare în legătură cu derularea în continuare a investiției”.

 

Povestea Palatului de Justiție, pasată de la un an la altul

 

27 de milioane lei a costat, până acum, „ruşinea” de pe bulevardul Victoriei din Sibiu. Numit de mai toți miniștrii Justiției ca fiind una dintre cele mai importante investiții în derulare, Palatul de Justiție de la Sibiu așteaptă de ani buni ca cineva să îi mai treacă pragul.

Din 2011, în clădirea monument nu  se mai întâmplă nimic și orice reabilitare pare sortită eșecului.

Din 2011, în Palatul de Justiție s-au investit, potrivit Ministerului Justiției, suma de 27.434.519,47 lei. 
„Stadiul fizic al lucrărilor de construcții la Palatul de Justiție din Sibiu este de aproximativ 50 la sută. Lucrările la acest obiectiv au fost întrerupte de către antreprenorul general, motivându-se faptul că nu există fonduri suficiente pentru continuarea lucrărilor. În realitate, suma bugetară alocată acestui obiectiv nu a fost cheltuită în totalitate, până în prezent, de către antreprenorul general”, au transmis, în urmă cu un an, reprezentanții Ministerului Justiției, la solicitarea Tribuna.
Suma investită de la demararea lucrărilor și până în prezent este de 27.434.519,47 lei.

 

© Arhiva Tribuna
© Arhiva Tribuna


comentarii
4 comentarii

tovarasul Tudorel Toader are alte procupari:
a eliberat criminali si violatori si da despagubiri pentru infractorii de mii de euro la fiecare.
si urmeaza gratierea a altor mii de infractori.
in schimb se bucura de pensie si salariu de 54.000 LEI pe luna in timp ce un paznic la inchisoare face ture duble din cauza lipse de personal si e platit cu ... salariul minim pe economie.
iar toate maririle si sporurile s-au inghetat de la 1 ianuarie ca doar avem 34% crestere economica.
de aia sunt si taieri la bugetele administratiilor locale de minim 20% !

traiasca psd si tudorel !
eh, nu-i nici o problema
07.02.2019 12:32
exemplul clar de proiect gestionat de la centru.
Trif si ceilalti rosiatici ar trebuii sa se lupte pt finalizarea acestor gen de proiecte
Comunicatele lor goale de continut,nu tin de foame,sete sau de justitie.. aaaaa....fug de justitie ca dracu de tamaie
mizeria rosie
07.02.2019 12:42
atita sor ...t toti maharii sibiului din 2009 ca palatul de justitie arata ca dupa raboi
3 firme care or falimentat pe banii nostrii
ca so vrut falimentarea
cladirea sa treaca la primarie! sa se faca spital,...............orice
la cite taxe ia MJ sa faca alt Palat ca spatii sint
ardeo
08.02.2019 13:42
Băgați-va mințile-n cap. 7
Critic
08.02.2019 14:07
Din aceeasi categorie
qhouse sibiu

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

Comunicat lansare „Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Judetean Sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia