Tribuna
Trenul european "Connecting Europe Express" a trecut prin Sibiu. Pe la Linia 3
Dumitru CHISELIŢĂ
1294 vizualizari
Trenul european
Trenul special Connecting Europe Express, care traversează peste 100 de localităţi din 26 de ţări europene, a ajuns, sâmbătă după amiaza, la Sibiu. Anunţat de mai multe ori la megafoane (avem ditamai metropola la Sibiu, cu cinci staţii CFR, nu?), într-o gară plină mai mult de forţe de ordine, de intervenţie ori de fani ai căilor ferate decât de călătorii obişnuiţi, curată cum rar am mai văzut-o în istoria ei recentă, trenul a sosit, în jurul orei 13:35, la Linia 3.

Fiind un tren "european" oficial, sosirea acestuia la Sibiu a fost marcată în mod festiv, inclusiv cu muzică militară care a intonat imnul Uniunii Europene, cu covor roşu şi primire tardiţională cu pânie, sare şi rachiu. Stafful trenului Connecting Europe Express a fost întâmpinat de primarul Sibiului, Astrid Fodor, care le-a oferit oaspeţilor un suvenir sibian şi a semnat pe un panou special alături de semnăturile altor autorităţi locale din localităţile pe unde a staţionat garnitura de tren. A urmat o şedinţă foto şi un mic bufet special amenajat pentru această ocazie în incinta staţiei CFR, unde cei prezenţi s-au putut delecta şi cu un scurt recital de muzică populară românească interpretatăd e un taraf de instrumentişti ai ansabmlului "Cindrelul-Junii".
Cei prezenţi în gară au putut admira trebul şi vizita vagonul special amenajat pentru a gosi informaţii cu privire la acest proiect.    

"Connecting Europe Express" a ajuns în România pe 17 septembrie, circulația acestuia fiind asigurată, în perioada 17-19 septembrie pe teritoriul țării noastre de către CFR Călători și CFR SA . Trenul a intrat în ţară pe la Giurgiu şi străbate teritoriul României oprind în mai multe staţii, inclusiv Cluj-Napoca, Oradea și Arad şi va părăsi România duminică dimineața, pe la Curtici, după ce a străbătut aproximativ 900 de kilometri de cale ferată.

Trenul special Connecting Europe Express a fost creat cu ocazia Anului European al Căilor Ferate 2021 şi trece prin 26 de țări cu scopul de a promova importanța transportului feroviar. Trenul este un proiect unic, realizat prin implicarea Comisiei Europene, Comunității Europene a Căilor Ferate și a Societăților de Infrastructură (CER), a operatorilor feroviari europeni, a administratorilor de infrastructură și a numeroși alți parteneri la nivel comunitar și local. Connecting Europe Express a plecat din Lisabona pe 2 septembrie din Lisabona, va ajunge la destinaţia finală, Paris, pe 7 octombrie.

Trenul este compus din vagoane ale diverselor societăţi de transport feroviar din Europa: un vagon MAV (Magyar Államvasutak – Ungaria), un vagon "Deutsche Bahn" (Germania), un vagon de conferințe al SNCF (Société Nationale des Chemins de Fer – Franţa), un vagon restaurant al FS ("Ferrovie dello Stato" – Italia), un vagon panoramic al SBB (Schweizerische Bundesbahnen – Elveţia) şi un vagon de dormit al ÖBB ("Österreichische Bundesbahnen" – Austria)

Trenul "Connecting Europe Express" a staţionat la Sibiu aproximativ o oră, el plecând din staţia CFR în jurul orei 14:35.

© Dumitru CHISELITA

© Dumitru CHISELITA

image=172441]


comentarii
4 comentarii

ca pe vremea lui impuscatu,sa intimpini tren cu muzica,piine,sare trebe sa fii cu probleme la mansarda-mari. no fi trenul ala nimic decit un lucru, nu un om iar pozele sint super.bunicuta cu doamna cealalta cu baticul ue pe peron de parca ar fi steaua sau interul inainte de meci.penibil
18.09.2021 22:09
Dacă nu e de râs e de plâns!

Pe vremuri era un banc:
" Ce au făcut oltenii ( fără nici un interes de a discrimina) cînd a ajuns trenul in gară la Craiova!?!?
Locuitorii au adus un braț de fân și o găleată cu apă!"
Acesta este doar un banc!

Acum la subiect, frumos gestul românilor . Sare, pîine și rachiu. Primitori oameni are țara noastră , dar e prea mult cu fluturarea baticului european. Unde ești tu suveranitate?!
19.09.2021 22:24
O concluzie ar trebui trasa de aici: daca se vrea se poate face curatenie in gara. Cu siguranta sclipeau si toaletele publice, asta ar trebui sa fie normalitatea de zi cu zi.
19.09.2021 23:37
Au plivit si buruienile?! Mare lucru!
20.09.2021 11:32
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia