Tribuna
Sevis
Tren urban la Sibiu. Primăria întreabă sibienii ce nevoi de transport au și care vor fi traseele cele mai frecvente
Tren urban la Sibiu. Primăria întreabă sibienii ce nevoi de transport au și care vor fi traseele cele mai frecvente

Primăria Sibiu continuă demersurile inițiate în 2019 pentru crearea trenului urban care va lega sudul municipiului de vest și nord-vest, folosind și infrastructura feroviară existentă. Acest proiect a fost inițiat pentru creșterea mobilității locuitorilor, pentru a scădea timpii de deplasare și pentru a reduce nivelul emisiilor de CO2 generate de traficul auto, oferind o alternativă de transport rapidă și de încredere.

 

În 2019 a fost inițiată corespondența cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Ministerul Transporturilor pentru a stabili în ce condiții se poate utiliza infrastructura feroviară pentru acest proiect. De asemenea, Primăria a contractat deja o firmă specializată pentru elaborarea studiilor, analizelor și documentațiilor aferente.

 

„Firma de consultanță a și început activitatea de analiză, o etapă obligatorie în alcătuirea documentației și, împreună cu Primăria, a inițiat chestionarea sibienilor cu privire la necesitățile de transport pe care le au. Îi invităm pe toți sibienii să completeze acest chestionar. Datele vor fi centralizate și va rezulta o analiză cu privire la cele mai frecvente trasee de deplasare. Astfel, vom putea stabili stațiile de îmbarcare - debarcare și frecvența de circulație. De aceea, este important să răspundă cât mai mulți sibieni pentru a avea un rezultat cât mai reprezentativ”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Chestionarul poate fi completat online pe https://forms.gle/irU66e5GpRsoM1J18 până în data de 21 septembrie 2020. Este ușor de completat, iar timpul alocat completării este între 6 și 8 minute. Subliniem că acest chestionar este anonim. Cele 10 întrebări din formular se referă la traseele pe care vă deplasați cel mai des, iar la final veți putea transmite și problemele pe care le aveți în ceea ce privește mobilitatea în oraș.

 

Chestionarul se poate completa și în formatul tipărit pe care îl găsiți aici: https://www.sibiu.ro/new/pdf/Chestionar%20Tren%20Metropolitan.pdf. În acest caz, după ce ați completat răspunsurile pe varianta tipărită, vă rugăm să scanați formularul și să îl transmiteți pe adresa trenulurban@sibiu.ro până în data de 21 septembrie 2020.

 

O secțiune specială dedicată acestui proiect a fost creată pe site-ul sibiu.ro, pe pagina principală. Actualizările cu privire la stadiul proiectului vor fi încărcate aici, pentru informarea dumneavoastră.

 

comentarii
13 comentarii

tot n-o mai votez pe "d-na Fodor" chiar daca vine din cand in cand cu petarde si fumigene prin Tribuna!!!
un sibian
11.09.2020 10:44
@un sibian nici eu nu voi mai vota pe omama Astrid Cora Fodor și nu doar din motivul menționat de tine, ci mai ales din cauza vârstei sale!
Alt sibian
11.09.2020 12:14
Ba eu o votez
11.09.2020 13:25
Oameni buni haideti sa nu o votam pe Dna Fodor. Este o pensionara care nu a stiut ce sa faca cu asa multi bani pe care Primaria Sibiu ii are. Ea si FDGR nu au continuat nici proiectele pe care i le-a lasat Dl Presedinte! Eu votez PNL pentru ca doresc Sibiul sa fie la fel ca Oradea si Cluj Napoca. Sibiul trebuie sa fie in topul clasamentului nu la coada.
Alex
11.09.2020 13:33
varsta n-ar trebui sa fie un dezavantaj...din contra se zice ca oamenii in varsta sunt intelepti...din pacate nu-i cazul "d-nei Fodor"...este de departe cel mai incompetent primar pe care l-a avut Sibiul!!!
@ alt sibian
11.09.2020 15:13
eu am decis si m-am decis
nu pentru omama fodor

in sibiu pot functiona trolibuze(au fost,si au fost desfiintate de fostul direftor fdgr adrian................) si tramvaie(eventual un circuit gara cibin poplacii dumbravii hipodrom semaforului st cel mare gara-fostul tramvai desfiintat de comunisti,in frunte cu tov scutea tatal actualei procuror sef dan bucuresti)
adt3
11.09.2020 15:32
Acum in campanie se pun aceste intrebari?.Coana Fodor ne promite si luna de pe cer, numai ca sa mai fie aleasa ca primar.
gogu
11.09.2020 17:56
@Alex nici eu nu o voi vota pe Omama Fodor! Nu merită și este total depășită de realitate!
Sibian de pe strada Siretului
12.09.2020 20:29
Pe Fodor că pe alții nu am pe cine. Înainte de 2000 au fost tot felul de dubioși la conducerea acestui oraș minunat și plin de istorie.
Yo
12.09.2020 20:52
VOTAM ASTRID FODOR SI FDGR LA PRIMARIE IAR LA JUDET VOTAM FDGR...NU VOM PUNE BOTU LA PROPAGANDA DESANTATA A PNL-ULUI CU EXEMPLE DE ORASE PDL-ISTE,CLUJ ,ORADEA......SIBIUL ESTE IN FATA ACESTOR ORASE PDL-ISTE.......PNL-UL A DEZLANTUIT O PROPAGANDA MURDARA IMPOTRIVA LUI ASTRID,DAR NOI SIBIENII NE CUNOASTEM INTERESUL SI VOTAM ASTRID SI FDGR......DACA VIN LIBERALII VOR FURA DE VOR SPARGE BUGETUL SI CARA BANII LA PARTID.....ASA CUM SE INTIMPLA LA JUDET UNDE PNL DETINE DEJA PRESEDINTIA...IN JUDET DRUMURILE SINT PRAF SI PULBERE.....IAR CELE FACUTE SINT FACUTE PROST...S-A FURAT DIN GROSIMEA ASFALTULUI.....!!!
TAVI OCTAVIAN....
13.09.2020 16:12
Atata timp cat locuitorii din afara Sibiului (Selimbar, Calea Cisdnadiei, etc.) si din alte cartiere isi vor aduce copii la scolile din centrul Sibiului in loc de scolile cele mai apropriate de locuintele lor, nu se va rezolva absolut nimic!
Un alt Sibian
14.09.2020 12:46
Am avut această initiativă din 2015. Mi s-a raspuns, oficial, că schimbarea modului de transport in Sibiu nu este oportună. Iată ca acum este oportună. Dacă s-ar fi studiat proiectul meu (pus la dispoziția primăriei gratuit) s-ar fi constatat, de atunci, necesitatea circulației trenului metropolitan. Au trecut 5 ani, în care șoselele au devenit tot mai aglomerate. Câți vor mai trece până când pe rutele proiectate de mine și desenate pe harta dvs, fără a menționa măcar, autorul inițiativei, vor circula trenuri ??
Dan Hodorogea
15.09.2020 14:31
@Dan Hodorogea îți doresc să ajungi consilier județean după 27.09. Noi doi ne cunoaștem de la depoul CFR când am filmat Feeric Fashion Days 2015 & 2016 și prin intermediul nepoatei Diana.
Sibieni, treziți-vă și nu mai votați FDGR și nici pe bunicuța incompetentă și depășită de situație care fură proiecte individuale fără a menționa sursa acestora.
Cornel Sibianul
17.09.2020 22:38
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

Turul ciclist al Sibiului

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat de presa inchidere proiect

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Ghid informativ clienti EFSA

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia