Tribuna
Trei proiecte de legi pentru agricultori

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat recent că, la minister, se lucrează intens la elaborarea a trei iniţiative legislative importante pentru agricultori. Este vorba de "Proiectul Legii îmbunătăţirilor funciare", care a fost deja întocmit şi acum urmează procedurile de aprobare. Proiectul prevede măsuri de restructurare în acest domeniu şi de îmbunătăţire a activităţilor de irigaţii, desecări, combaterea eroziunii solului.
Al doilea proiect se referă la "igienizarea terenurilor agricole". O iniţiativă cu totul salutară prin comparaţie cu ameninţările nu tocmai ortodoxe la adresa celor care lasă terenurile agricole nelucrate.
"Nu putem institui obligativitatea cultivării terenurilor, dar putem obliga proprietarii să le cureţe şi să le igienizeze. Astfel, sperăm să rezolvăm problema terenurilor nelucrate" - preciza Valeriu Tabără.
Al treilea proiect vizează "modificarea legii arendei". La ultima întâlnire de la Bruxelles a miniştrilor agriculturii din ţările UE s-a discutat despre necesitatea introducerii unor măsuri care să permită crearea exploataţiilor agricole performante.
În acest context, "pentru agricultura României, arendarea poate avea un rol important. Se are în vedere o arendare pe termen lung, astfel ca cei care investesc în terenuri să poată beneficia realmente de acestea", afirma ministrul Tabără.
comentarii
3 comentarii

Ajutati tarni Dnule Tabara si pe urma se vede nu din vorbe vrem fapte, din grinarul Europei am ajuns MURITORI DE FOAME,cu pd-l.
un cititor
22.02.2011 08:35
STIU CA NU OVAD EU PE BABA X PE HORHOAIE "CU GALEATA CU VAR" IGIENIZAND OGOARELE
VARU
22.02.2011 09:28
FOARTE NECESAR AR FI UN PROIECT DE COMASARE A TERENURILOR
CIOBANASU
22.02.2011 11:52
Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Medialcare24

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA