Tribuna
Trei licitaţii pentru gestionarea deşeurilor din judeţul Sibiu
Alexandra DRAGUT
2539 vizualizari
Trei licitaţii pentru gestionarea deşeurilor din judeţul Sibiu
S-a dat startul fazei de atribuire a celor trei contracte de delegare pentru colectarea şi transportarea deşeurilor, în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu”, a anunţat, ieri, 17 iunie, Consiliul Judeţean Sibiu. Termenul de depunere a ofertelor pentru toate cele trei contracte este luna august.

,,Scopul acestui proiect este implementarea la nivelul judeţului Sibiu a unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor a cărui funcţionare să ducă la respectarea angajamentelor şi ţintelor asumate de Consiliul Judeţean Sibiu prin Contractul de finanţare şi, implicit, de România prin tratatul de aderare. Având în vedere faptul că activităţile pe care urmează să le pres­teze operatorii de salubrizare care vor fi desemnaţi în urma procedurilor de achiziţie publică vor avea un impact major asupra calităţii vieţii cetăţenilor judeţului Sibiu şi, implicit, asupra calităţii mediului înconjurator, avem toată convingerea că aceşti operatori vor da dovadă de maximă implicare şi serio­zitate pentru ca împreună să putem crea premisele unei vieţi mai bune şi mai curate, la standardele europene de calitate”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Contracte pentru Sibiu, Avrig şi Mediaş

Primul contract se referă la zona de colectare 1 din judeţul Sibiu (oraşele Ocna Sibiului şi Cisnădie, precum şi comunele Boiţa, Cristian, Gura Râului, Loamneş, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Răşinari, Râu Sadului, Roşia, Sadu, Slimnic, Şelimbăr, Şura Mare, Şura Mică, Tălmaciu şi Vurpăr). Termenul de depunere a ofertelor, pentru o perioadă de 8 ani, este 19 august, ora 10.
Al doilea contract vizează staţia de sortare Şura Mică, unde vor fi tratate deşeurile reciclable colectate separat din zona de colectare 1 Sibiu (oraşele: Cisnădie, Ocna Sibiului şi Tălmaciu, precum şi comunele Boiţa, Cristian, Gura Râului, Loamneş, Marpod, Nocrich, Orlat, Păuca, Poplaca, Răşinari, Râu Sadului, Roşia, Sadu, Slimnic, Şelimbăr, Şura Mare, Şura Mică, şi Vurpăr) şi zona 2 Avrig (oraşul Avrig şi comunele Cârţa, Cârţişoara, Porumbacu de Jos, Racoviţa şi Turnu Roşu). În staţia de compostare Şura Mică vor fi compostate deşeurile biodegradabile municipale colectate separat din municipiul Sibiu şi deşeuri verzi, colectate separat din celelalte unităţi administrativ – terito­riale din Zona 1 Sibiu. Pentru acesta, termenul de depunere a ofertelor pentru delegarea prin concesiune a gestiunii activităţii de operare a Staţiei de sortare Şura Mică, Staţiei de compostare Şura Mică şi a Staţiei de sortare Cisnădie pentru o perioadă de 10 ani, este de 20 august, ora 10.
Cel de-al treilea contract care se va atribui acoperă activitatea de compostare a deşeurilor biodegradabile municipale colectate separat de pe teritoriul municipiului Mediaş, precum şi a deşeurilor biodegradabile municipale, în special deşeuri verzi, colectate separat de pe teritoriul unităţilor adminis­trativ teritoriale din zona de colectare 4 Mediaş (oraşele Copşa Mică şi Dumbrăveni, precum şi comunele: Alma, Aţel, Axente Sever, Bazna, Biertan, Blăjel, Brateiu, Dîrlos, Hoghilag, Laslea, Micăsasa, Mihăileni, Moşna, Şeica Mare, Şeica Mică, Târnava şi Valea Viilor). Dori­torii au timp de înaintare a ofertelor pentru Staţia de compostare Târnava, pe o perioadă de 10 ani, până pe 18 august, ora 10.

Cel mai mare proiect public pe bani europeni din Sibiu

Potrivit planului, din 2016, sibienii vor colecta gunoiul diferenţiat. ,,S-a muncit enorm, iar această etapă finală este deosebit de importantă pentru că va desemna operatorii care se vor ocupa de această activitate între 8 şi 10 ani. În vederea îndeplinirii scopului proiectului a fost înfiinţată, în anul 2009, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO Sibiu, formată din Judeţul Sibiu şi toate unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Sibiu, asociaţie în sarcina căreia cade organizarea procedurilor de achiziţie publică şi ulterior, încheierea contractelor de delegare şi monitorizarea activităţii operatorilor”, a declarat Constantin Şovăială, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu şi preşedinte ADI ECO Sibiu.
Proiectul „Sistem de ma­nagement integrat al deşeurilor în judeţul Sibiu” este cel mai mare proiect public cu bani europeni derulat până acum în judeţul Sibiu. Valoarea sa totală este de 80.298.789,07 lei fără TVA. Sibiul se află prin­tre primele judeţe din ţară care au demarat această procedură de licitaţie.

 





comentarii
3 comentarii

ignoranta si incompetent maxima!!!
un sibian
18.06.2015 07:46
Daca ai nemultumiri, poti declansa ACUM schimbarea, pentru ca viitorul tau sa fie altul. Succesul garantat se ascunde in ambitia noastra a fiecaruia dintre noi de a NU renunta. S-ar putea ca la batrinete sa trebuiasca sa muncesti daca nu faci ceva in PLUS acum. Oferim curs GRATUIT. Cautam colaboratori part-time care vor sa cistige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Mai multe detalii trimiteti mesaj "PROIECT" la adresa de email: octaviangurza@gmail.com
Munca la domiciliu
18.06.2015 11:34
Cautam colaboratori seriosi! Ofert? speciala pentru cei care vor s? faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experient?, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: rodica98827@yahoo.com
rodica
18.06.2015 18:05
Din aceeasi categorie
Abonamente

Filarmonica de Stat Sibiu

EVENIMENT TV
visa medica
Tribuna
TURSIB