Tribuna
Trei din patru bebeluși din Sibiu s-au născut în pandemie. Niciunul nu a avut COVID
Laura BUCIU
589 vizualizari
Trei din patru bebeluși din Sibiu s-au născut în pandemie. Niciunul nu a avut COVID

Peste 3.000 de copii s-au născut la Maternitatea din Sibiu în 2020, iar peste 75% au venit pe lume în plină pandemie. Deși 70 de mame au fost testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, niciunul dintre nou-născuți nu a avut COVID-19.

În pofida greutăților, viața triumfă, spun reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență, care spun că peste 75% din copiii născuți în 2020 la Maternitatea din oraș au venit pe lume în perioada în care se instalase pandemia.

„Mărturie că viața triumfă stau copiii aduși pe lume anul trecut, ei fiind cel mai frumos simbol al speranței și încrederii în viitor. Astfel, în 2020, la Maternitatea Sibiu au avut loc 3.013 nașteri dintre care 66 au fost gemelare și 2 de tripleți, numărul total al nou – născuților fiind de 3083.  Din totalul nou-născuților, 1.542 sunt băieți și 1.541 sunt fete”, a spus Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Din totalul nou-născuților, peste 76%, respectiv 2.344) au venit pe lume în pandemie, fiind născuți în perioada aprilie-decembrie.

„Îmbucurător a fost însă faptul că niciunul dintre nou-născuții din 2020 nu a fost diagnosticat cu Covid-19, deși au fost peste 70 de mămici care au avut test pozitiv pentru Sars-Cov-2”, mai spune Todăriță.

Cei mai mulți bebeluși– 318 (160 de băieți, 158 de fete) s-au născut în luna iulie, iar cei mai puțini nou-născuți, mai exact 201 (96 de băieți și 105 fete) s-au înregistrat în luna decembrie 2020. 

„Pandemia de coronavirus a pus sub presiune sistemele de sănătate din întreaga lume, inclusiv maternitățile, fiind necesară reorganizarea serviciilor pentru a putea oferi condiții de siguranță pentru toate mamele și pentru toți nou-născuții. Ne bucurăm că am reușit acest lucru la maternitatea Sibiu, atât în zona de Obstetrică-Ginecologie cât și în cea de Neonatologie. Încercăm să oferim în continuare îngrijiri de calitate, profesioniste și în condiții de confort și ne bucură că eforturile noastre sunt apreciate, așa cum se vede în adresabilitatea constant ridicată din ultimii ani. Din păcate pandemia continuă, sperăm însă că eforturile continue ale cercetărilor și vaccinarea ne vor aduce zile mai luminoase și întâlniri mai prietenoase. Până atunci însă, pentru sănătatea lor și a pruncilor lor, rugăm mamele să fie atente la sănătatea lor, să continue să respecte regulile de prevenire a infecției COVID-19 – păstrarea distanței fizice, evitarea locurilor aglomerate și a persoanelor bolnave, purtarea măștii faciale în public și spălarea frecventă a sânilor. De asemenea, le rugăm să nu pregete să se adreseze medicilor obstetricieni atunci când sezisează ceva în neregulă cu sarcina. Dorim tuturor viitoarelor mame sănătate și copii sănătoși”, a declarat conf.univ.dr. Livia Ognean, medic șef al secției Clinice Neonatologie a SCJU Sibiu.

Maternitatea din Sibiu este una complet renovată și modernizată iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații moderne, de la cabinete, săli de nașteri, sălile de operații și până la saloanele de tip rooming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) unde sunt cazate mămicile împreună cu bebelușii.

De asemenea, personalul medical al maternității are printre cele mai bune rezultate din țară.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

COMUNICAT DE PRESA

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia