Continental
Tribuna
Trecere meteorologică pe "rece" de la martie la aprilie. De joi, vremea îşi va mai reveni
Dumitru CHISELIŢĂ
2414 vizualizari
Trecere meteorologică pe
Intervalul dintre martie şi aprilie va fi, la noi, o mică întoarcere la iarnă, lucru care ne va afecta foarte puţin, că oricum se stă pe acasă. Plus că, dacă nu am avut iarnă la timp de iarnă, ea se întoarce pe bucăţele, în anotimpurile următoare. Săptămâna ce începe luni, va fi, din nou, rece, cu temparaturi de 1 grad, cu începere, ca de obicei, de marţi. Şi tot ca de obicei, de joi vremea se va mai îndrepta. Precipitaţii, de la ninsoare la ploaie, plus ceva ceaţă.

Luni, vremea se va răci ușor. Cerul se va acoperi treptat, devenind mai mult noros după-amiaza și noaptea. În cursul zilei, local, se vor semnala ploi ce vor avea și caracter de aversă, iar în cursul nopții precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La munte precipitațiile vor fi mixte ziua, iar noaptea va ninge și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale de 45-55 km/h și 65-70 km/h la munte viscolind temporar zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 13 grade, iar cele minime între -2 și 0 grade.

Marţi, valorile termice vor scădea accentuat, astfel că vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros și pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare. La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. În zona montană, cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, viscolind sau spulberând zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade.

Miercuri, vremea se menține deosebit de rece pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse în sudul județului se vor mai semnala precipitații mixte, în general slabe cantitativ, ninsori la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 7 grade, iar cele minime între -4 și -2 grade.

Joi, vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, temporar noros la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 11 grade, iar cele minime între -4 și -1 grade. Dimineața, izolat vor fi condiții de ceață și local se va produce brumă.

În weekend, vremea va continua să se încălzească treptat. Cerul va fi variabil. Izolat, dimineața, se va semnala ceață.

Prognoza meteo ne-a fost oferită de meteorologul Cristian Grecu, de la CMR Transilvania Sud Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia