Tribuna
Jidvei
Trece primarul din Ocna Sibiului de la PSD la PNL? Claudiu Predescu: „Am avut discuții cu oameni din conducerea PNL și nu exclud o revenire în acest partid”
Trece primarul din Ocna Sibiului de la PSD la PNL? Claudiu Predescu: „Am avut discuții cu oameni din conducerea PNL și nu exclud o revenire în acest partid”

De mai multă vreme au apărut în spațiul public discuții despre trecerea unor primari PSD din județul Sibiu în rândurile PNL. Odată cu apropierea alegerilor locale, negocierile s-au intensificat, iar surse politice au declarat că unul dintre „transferurile” anului ar fi trecerea primarului orașului Ocna Sibiului, Claudiu Predescu, de la PSD la PNL. Contactat de Tribuna, primarul din Ocna Sibiului a confirmat că au existat discuții cu cei din PNL, partid în care acesta și-a început cariera politică. „Nu vă ascund că am avut discuții cu oameni din conducerea PNL și nu exclud o revenire în acest partid. Pentru a înțelege mai bine rațiunile acestei posibile mutări și pentru a elimina orice discuție incorectă legată de traseism, cred că e necesar să lămuresc câteva lucruri mai puțin știute de publicul larg: eu am intrat în politică în rândurile PNL și am pus pe picioare organizația acestui partid în Ocna Sibiului. Am trecut de la PNL la PSD în 2012, când aceste două partide colaborau sub umbrela USL. În acea vreme, primarul din Ocna Sibiului era membru PSD, acest partid avea majoritate în Consiliul Local, iar eu eram viceprimar și am considerat că nu e o trădare dacă trec de la un partid la altul, ambele formațiuni făcând parte dintr-o uniune. Nu am abdicat niciodată de la doctrina liberală și nu m-a auzit nimeni spunând vreun cuvânt rău despre PNL după ce m-am înscris în PSD, cum nici de acum înainte, dacă voi trece la PNL, nu-mi voi ataca foștii colegi din PSD. Cred că cel mai important este să colaborezi, să gândești constructiv, nu să te pierzi în atacuri. Comunitatea îți acordă un vot de încredere pentru a o sprijini, iar dacă voi considera că revenirea mea în PNL e în favoarea ocnerilor nu voi ezita să fac acest lucru” a declarat Claudiu Predescu. 

Relații bune cu foștii colegi din PNL

Despre relațiile cu foștii săi colegi din PNL, primarul din Ocna Sibiului spune că ele au fost bune și după ce a plecat la PSD: „Eu sunt un om care pune mai presus de orgoliile politice calitatea umană și binele comunității. Am rămas în relații bune cu foștii mei colegi din PNL și după ce am plecat din acest partid. Mai mult decât atât, am colaborat bine, și din postura de primar PSD, cu conducerea CJ Sibiu, deținută de doamna Daniela Cîmpean, unul dintre liderii PNL din județ. Nici pentru mine, nici pentru dumneaei nu a contat că facem parte din partide diferite aflate în opoziție, atunci când a fost vorba de interesul locuitorilor din Ocna Sibiului. Cea mai bună dovadă în acest sens este parteneriatul pe care Primăria Ocna Sibiului îl are cu CJ Sibiu, în cadrul unui proiect de amploare, prin care va fi îmbunătățită infrastructura rutieră și turistică a orașului. Cu siguranță, unii vor critica întoarcerea mea în PNL, în cazul în care se va produce, acuzându-mă că aș avea vreun interes. Singurul meu interes este modernizarea orașului Ocna Sibiului, iar din discuțiile pe care le-am avut cu cei din PNL am înțeles că există și la nivelul lor dorința de a pune umărul la dezvoltarea acestei importante stațiuni din județul Sibiu și, îndrăznesc să spun, din țară. O spun încă o dată, răspicat, eu nu am plecat din PNL trântind ușa și nu m-am despărțit niciodată de ideile liberale, de aceea am rămas tot timpul în relații amicale, civilizate, cu cei din PNL”.  

Claudiu Predescu a fost viceprimar în mandatul 2012-2016, iar la alegerile din 2016 a câștigat funcția de primar, obținând 53% din voturile ocnerilor. Înainte de a face parte din conducerea Primăriei, Predescu a fost consilier local PNL. 

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia