Continental
Tribuna
Transformarea transportului public din Sibiu. Etapa următoare: autobuze electrice pe liniile 5 şi 13
Transformarea transportului public din Sibiu. Etapa următoare: autobuze electrice pe liniile 5 şi 13
Celor 55 de autobuze cu motoare EURO 6 care intră în exploatarea TURSIB săptămânile acestea li se vor alătura probabil anul viitor încă nouă, de această dată electrice. De asemenea, este prevazută achiziţia a încă 40 de autobuze ecologice, pe baza de CNG (gaz natural comprimat) şi a cinci microbuze electrice.

“Anul acesta iniţiem proiectele pentru finanţarea din fonduri europene a 40 de autobuze ecologice şi a cinci microbuze electrice. Pentru cumpărarea altor nouă autobuze electrice am iniţiat deja, încă din primăvara acestui an, un proiect de finanţare în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, a declarat pentru Tribuna primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Odată cu cele nouă autobuze finanţate prin intermediul MDRAP se vor realiza şi tot atâtea staţii de încărcare lentă (peste noapte) pentru mijloacele de transport şi alte trei cu încărcare rapidă.

Primarul Sibiului afirmă că specialiştii TURSIB şi colaboratorii lor au identificat traseele 5 (Valea Aurie-Gara) şi 13 (Gara-Muzeul Astra) drept optime pentru implementarea într-o primă etapă a transportului public electric. Aceste concluzii rezultă şi din studiul de oportunitate realizat de Primăria Sibiu pentru a stabili soluţia optimă pentru modernizarea transportului public local, stabilind trasee, tip de autobuze şi sistemele conexe necesare.

“La eficienţa transportului electric contribuie şi planeitatea drumurilor care alăctuiesc traseele, în funcţie de aceasta autonomia bateriilor fiind mai mică sau mai mare. Specialiştii au ajuns la concluzia că putem începe cu liniile 5 şi 13” – explică primarul Astrid Fodor.

Incepând de săptămânile viitoare vor intra pe trasee, etapizat, autobuzele ISUZU şi MENARINIBUS, produse de Anadolu Isuzu şi Karsan Otomotiv din Turcia. Cele două modele - unul articulat de 147 locuri şi celălalt simplu, de 95 de locuri - se încadrează în cea mai bună normă de poluare din acest moment, EURO 6. De asemenea, cele două modele sunt dotate cu sisteme de climatizare (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), cu sisteme informatice de monitorizare conectate la baza Tursib, cu instalaţii de numărare a călătorilor la fiecare uşă, cu sisteme de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior, sisteme electronice de validare a plăţii călătoriei, cu echipamente pentru asigurarea serviciilor WIFI, cu sisteme audio şi video. Ambele modele au podea joasă şi facilităţi pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă şi locuri rezervate pentru pasagerii cu nevoi speciale.

Aceste autobuze vor fi prezentate publicului vineri, 2 noiembrie, începând cu ora 15.30, în Piaţa Mare a Sibiului.

comentarii
1 comentarii

hallo doamna frau fodor
mai exista si transport cu troleibuzul si cu tramvaiul
ambele posibile in sibiu-nepoluante-da troleibuzele leo desfiintat fosta conducere fdgrista sa vinda cablurile de cupru,de tramvai ce sa vorbim promisiuni electorale
daca vrei poti la bunica si june nu se poatie!
ardeo
30.10.2018 12:59
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia