Tribuna
Transformarea digitală: Provocări și riscuri în era post-pandemică la Sibiu Innovation Days 2022 (SID2022)
Transformarea digitală: Provocări și riscuri în era post-pandemică la Sibiu Innovation Days 2022 (SID2022)

Ajuns la cea de-a treia ediție, Sibiu Innovation Days este deja un reper pe harta inovației din România, jucând un rol important în dezvoltarea rețelelor de colaborare între specialiști din industrie, administrație și comunitatea de cercetare academică. Continuăm cele două ediții de succes din 2020 și 2021, promovând dezvoltarea unui ecosistem de inovare în zona Transilvaniei, construit în jurul Cluj IT Cluster, cu impact în modelarea vitalității economice și sociale a întregii regiuni.

 

La Sibiu Innovation Days transformarea digitală rămâne principala temă de dezbatere vizând provocările și riscurile în era post-pandemică, atât la nivel național, cât și în context European. Pe parcursul celor două zile ale conferinței vom explora câteva subiecte de actualitate cum ar fi securitatea cibernetică și știrile false, transformarea educației cerută de viitorul muncii, dobândirea unor abilități antreprenoriale și de leadership, Guvernare inteligentă și Industria 5.0, corectitudine și echitate în ce privește Inteligența Artificială, toate acestea aplicate în procesul de transformare digitală.

 

La ediția din acest an a Sibiu Innovation Days și-au anunțat participarea 46 de specialiști IT, experți ai Comisiei Europene și oameni de afaceri din România, Germania, Franţa, SUA, Danemarca, Norvegia, Austria, printre care îi amintim pe Christoph Meinel (Hasso Plattner Institute Germania), Ramona Samson (Comisia Europeană), Florin Păun (RAFAUT Group), Yiran Chen (Duke University), Alexandru Sorin Costescu (Comisia Europeană), precum și reprezentanți ai Autorității pentru Digitalizarea României – dl. președinte Dragoș Vlad și dl. vicepreședinte Dragoș Tohănean.

 

Cui îi sunt adresate activitățile?

  • manageri și angajați din companii interesați de procesele transformării digitale
  • antreprenori care își doresc să descopere noi modele de inovare și oportunități de colaborare
  • studenți, masteranzi și doctoranzi ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.
  • profesori și cercetători care doresc să înțeleagă mai bine tendințele de dezvoltare ale domeniului IT, impactul acestuia asupra joburilor viitorului, precum și cerințele de noi competențe ale angajaților din companii.

 

Evenimentul se va desfăşura în mod hibrid cu participare fizică a vorbitorilor, moderatorilor şi a personalităţilor invitate, în Aula Avram Iancu din cadrul Facultăţii de Litere și Arte a ULBS, situată pe Bulevardul Victoriei 5-7, Sibiu. Accesul celorlalţi participanţi este gratuit pe parcursul celor două zile ale evenimentului însă participarea acestora va fi exclusiv online. Cei interesați să participe pot solicita accesul completând formularul de pe website-ul conferinței: https://events.ulbsibiu.ro/innovationdays/

 

 

Despre Institutul de Transfer de Cunoaștere Hasso Plattner din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

Institutul de Transfer de Cunoaștere Hasso Plattner din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu (ITC HPI-ULBS) este o structură non-profit a ULBS cu autonomie financiară și fără personalitate juridică. Are ca scop dezvoltarea și promovarea activităţilor de educație, de cercetare ştiinţifică, inovare, transfer de tehnologie și antreprenoriat inovator precum și promovarea valorilor științei, culturii și civilizației pentru dezvoltarea societății românești integrate în spațiul European și internațional. ITC HPI-ULBS urmărește consolidarea relațiilor de colaborare existente şi crearea altora noi dintre mediul academic, companii, clustere și administrația locală/regională.

Website https://centers.ulbsibiu.ro/itchpiulbs/en/

 

 

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 90 de membri: peste 70 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 150 de milioane de euro, 12 universităţi şi institute de cercetare la nivel naţional şi peste 10 organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator cu impact regional și internațional.

Website https://www.clujit.ro/  






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA