Tribuna
Transformarea digitală: condiție prealabilă pentru sustenabilitate în toate sectoarele economice și pentru societate la Sibiu Innovation Days 2021 (SID2021)
Transformarea digitală: condiție prealabilă pentru sustenabilitate în toate sectoarele economice și pentru societate la Sibiu Innovation Days 2021 (SID2021)

A doua ediție a Sibiu Innovation Days continuă tema transformării digitale care vizează atât adaptarea proceselor industriale și administrative în contextul digitalizării, precum și crearea de valoare prin transformarea structurală și generarea de noi afaceri, startup-uri sau spinoff-uri. Chiar dacă societatea din era digitală se dezvoltă dinamic, schimbările trebuie să fie durabile și să ia în considerare resursele naturale limitate. În acest context, SID2021 va aborda problemele legate de dezvoltarea societăților inteligente dintr-o perspectivă mai ecologică.

 

La SID2021 și-au anunțat participarea peste 50 de specialiști IT, experți ai Comisiei Europene și oameni de afaceri din România, Germania, Franţa, SUA, Italia, Norvegia, Austria printre care: Christoph Meinel (CEO al Hasso Plattner Institute Potsdam), Ramona Samson (Chief Economist Unit la DG Research and Innovation, Comisia Europeană), Marius George Linguraru (Principal Investigator la Sheikh Zayed Institute, Washington), Florin Păun (Innovation and R&D Director la SECAPEM), precum și reprezentanţi ai administraţiilor locale – doamna Primar a municipiului Sibiu, Astrid Fodor, domnul Primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, specialiști ai mediului academic din Sibiu, Cluj și București.

 

Activitățile conferinței vor sublinia preocupările actuale de cercetare, dezvoltare și inovare atât ale companiilor din zonă cât şi ale companiilor care doresc să realizeze noi colaborări cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS). SID2021 va crea noi oportunități de cooperare între participanții activi într-o gamă largă de domenii şi va aduce o vizibilitate sporită pentru ULBS şi pentru Centrul de transfer de cunoaştere Hasso Plattner din ULBS, consolidând poziția orașului Sibiu ca centru emergent de inovare cu impact în conturarea vitalității economice și sociale a întregii regiuni.

 

Cui îi sunt adresate activitățile?

  • manageri și angajați din companii interesați de procesele transformării digitale
  • antreprenori care își doresc să descopere noi modele de inovare și oportunități de colaborare
  • studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business
  • profesori și cercetători care doresc să înțeleagă mai bine tendințele de dezvoltare ale domeniului IT, impactul acestuia asupra fabricilor viitorului, precum și cerințele de noi competențe ale angajaților din companii.

 

Evenimentul se va desfăşura în mod hibrid cu participare fizică a vorbitorilor şi a personalităţilor invitate în Aula Magna din cadrul Facultăţii de Medicină a ULBS, str. Lucian Blaga nr. 2A. Accesul celorlalţi participanţi este gratuit însă participarea acestora va fi exclusiv online, iar cei interesați să participe pot solicita accesul completând formularul de pe website-ul conferinței: https://events.ulbsibiu.ro/innovationdays/

 

 

Despre Centrul de transfer de cunoaștere (CTC) Hasso Plattner Institute (HPI) din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

CTC HPI-ULBS este o structură non-profit a ULBS cu autonomie financiară și fără personalitate juridică. Are ca scop dezvoltarea și promovarea activităţilor de educație, cercetare ştiinţifică, inovare, transfer de tehnologie și antreprenoriat inovator precum și promovarea valorilor științei, culturii și civilizației pentru dezvoltarea societății românești integrate în spațiul European și internațional. Centrul urmărește consolidarea relațiilor de colaborare existente şi crearea altora noi dintre mediul academic, companii, clustere și administrația locală/regională.

Website https://centers.ulbsibiu.ro/itchpiulbs/en/

 

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 90 de membri: peste 70 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 150 de milioane de euro, 12 universităţi şi institute de cercetare la nivel naţional şi peste 10 organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital inovator cu impact regional și internațional.

Website https://www.clujit.ro/

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Comunicat de presa
Licitatie publica

accentmedia