Tribuna
Transformarea digitală: condiție prealabilă pentru sustenabilitate în toate sectoarele economice și pentru societate la Sibiu Innovation Days 2021 (SID2021)
Transformarea digitală: condiție prealabilă pentru sustenabilitate în toate sectoarele economice și pentru societate la Sibiu Innovation Days 2021 (SID2021)

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (ULBS) prin Centrul de transfer de cunoaștere Hasso Plattner și Cluj IT Cluster organizează între 28 și 30 octombrie 2021, a doua ediție a conferinței internaționale Sibiu Innovation Days, care va analiza procesele transformării digitale la nivel organizațional văzută ca o condiţie necesară pentru dezvoltare sustenabilă în toate sectoarele economice și la nivelul întregii societăţi.

 

“Statisticile relativ recente la nivel European aşează România pe locuri mai puţin onorante privind Inovarea. Sunt necesare eforturi mai mari de colaborare din partea clusterelor, universităților și institutelor de cercetare pentru a se poziționa ca vectori de transfer ai progresului tehnologic şi impulsionare a inovării. O soluție pentru a atenua acest dezavantaj constă în dezvoltarea de rețele internaționale de colaborare care reproduc cele mai bune modele de inovație din țările avansate și le adaptează țărilor sau regiunilor mai puţin dezvoltate din Europa stimulând inovarea teritorială. Pornită ca o inițiativă a asociației Cluj IT şi sprijinită de Institutul Hasso Plattner din Potsdam, Germania, Sibiu Innovation Days a reprezentat o necesitate pentru Sibiu, pentru universitate, pentru companiile din zonă, în ideea de a strânge laolaltă toți factorii de decizie care acționează în jurul conceptelor de digitalizare, inovare și transfer de cunoaștere spre o societate mai inteligentă și o viață mai bună pentru membrii ei. Provocările la nivelul societății prin emergența digitalizării în toate sectoarele de activitate, de la industrie, medicină, gestionarea inteligentă a oraşelor, mobilitate inteligentă şi autonomă până la schimbările introduse la nivelul desfășurării activităţii în companii şi în sistemul de educaţie prin apariția pandemiei, avansul în tehnologii digitale, în Inteligenţa Artificială şi securitate cibernetică, specificitatea transferului tehnologic în România, importanţa dezvoltării de startup-uri și educaţia antreprenorială, toate acestea reprezintă lucruri de actualitate pentru toţi membrii comunităţii sibiene şi despre care se va vorbi la SID2021. Totodată vom putea afla viziunea Comisiei Europene pentru Cercetare şi Inovare asupra acestor problematici prin prezența unor persoane de decizie din cadrul acestei instituții europene.” a declarat prof.univ.dr.ing. Adrian Florea, Director al Centrului de transfer de cunoaștere Hasso Plattner din ULBS.

 

“La ora actuală ne confruntăm cu un complex de provocări societale, economice și de mediu care necesită măsuri curajoase de transformare structurală la nivelul companiilor, instituțiilor publice și administrației pentru a asigura o dezvoltare echilibrată și responsabilă. Pentru a permite acest lucru, trebuie să extragem și să folosim date masive din ecosistemele antropice și naturale, precum și sisteme tehnice capabile să transforme datele în informații, apoi în cunoștințe, ceea ce ne va permite apoi să luăm decizii înțelepte. Constatăm că digitalizarea extinsă și transformarea modului în care facem lucrurile prin contribuția și cu ajutorul tehnologiilor digitale nu pot fi asociate cu un cult pentru digital, ci cu o nevoie urgentă în ceea ce privește calitatea vieții oamenilor și sănătatea economică a companiilor. Sibiu Innovation Days 2021 ne aduce în atenție diverși vectori care reflectă aceste paradigme transformatoare.”, a declarat prof.univ.dr.ing. Stelian Brad, Președinte al Cluj IT Cluster.

 

Evenimentul se va desfăşura în mod hibrid cu participare fizică a vorbitorilor şi a personalităţilor invitate în Aula Magna din cadrul Facultăţii de Medicină a ULBS, str. Lucian Blaga nr. 2A. Accesul celorlalţi participanţi este gratuit pe parcursul celor trei zile ale evenimentului însă participarea acestora va fi exclusiv online. Cei interesați să participe pot solicita accesul completând formularul de pe website-ul conferinței: https://events.ulbsibiu.ro/innovationdays/






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Festivalul Gradinilor Sibiu

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA