Tribuna
Traficul va fi intens în minivacanța de Sfânta Maria pe Transfăgărășan, spre Brașov și Valea Oltului. Sfatul Poliției: „Nu opriți nici pentru selfie!”
Traficul va fi intens în minivacanța de Sfânta Maria pe Transfăgărășan, spre Brașov și Valea Oltului. Sfatul Poliției: „Nu opriți nici pentru selfie!”

În perioada 15 – 18 august 2019, în minivacanța de Sfânta Maria, se anticipează că traficul va fi intens îndeosebi pe DN 7C (Transfăgărășan), DN 1 (Sibiu – Veștem – limită cu județul Brașov) și DN 7 (Veștem – limită cu jud. Vâlcea).

Principala recomandare a polițiștilor se îndreaptă către șoferii care intenționează să circule pe Transfăgărășan.

„Îi sfătuim pe conducătorii auto ca, în cazul în care zona unde doresc să staționeze nu este prevăzută cu parcare amenajată, să oprească autovehiculele în afara părții carosabile astfel încât să nu afecteze fluența traficului.  Parcările neregulamentare, opririle pe partea carosabilă chiar preț de un selfie, duc la îngreunarea sau chiar blocarea totală a circulației, îndeosebi pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă. Așadar, dați dovadă de înțelegere și fair-play astfel încât excursia dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare și deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic. În plus, indiferent de traseul pe care călătoriți, vă recomandăm să adoptați o conduită preventivă în trafic, prin aplicarea unor măsuri elementare de siguranță”, au transmis reprezentanții Poliției Sibiu.

Astfel, este recomandat ca înainte de a pleca la drum, să vă informați în legătură cu situația de trafic din zonele pe care urmați să le tranzitați și să efectuați o verificare tehnică elementară a stării autovehiculului. Dacă pe parcursul călătoriei, simțiți/vedeți fum ieșind de sub capota mașinii, URGENT trageți pe dreapta într-un loc sigur, opriți motorul, coborâți, scoateți din mașină toți pasagerii și îndepărtați-vă de auto. Nu încercați să deschideți imediat capota întrucât riscul de aprindere este foarte ridicat. Apelați obligatoriu la un service specializat. În cazul în care sunt persoane rănite, apelați 112.

Asigurați-vă că din autovehicul nu vă lipsește un kit de urgență format cel puțin din: suficiente lichide, hrană neperisabilă, cabluri de curent, cabluri de tractare, lanternă funcțională, trusă medicală. Asigurați-vă că bateria telefonului este încărcată complet!

Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, ploaie, vizibilitate scăzută.

Măriți distanța între mașini.

Asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta.

Nu frânați brusc.

Nu conduceți sub influența alcoolului, dar nici obosiți!

Acordați atenție sporită pietonilor!

Dacă opriți să acordați sprijin persoanelor implicate într-un eveniment rutier de pe traseul dumneavoastră, asigurați-vă că ați lăsat mașina într-un loc sigur, fără a risca să fiți implicat într-un alt eveniment!

Dacă circulați în zona producerii unui eveniment rutier, acordați atenție mașinilor care se deplaseaza în fața dumneavoastră. Altfel, riscați să produceți o tamponare în lanț!

Respectați indicațiile polițiștilor întâlniți pe traseul dumneavoastră!

Sub nicio formă nu lăsați copiii sau animalele de companie în autovehicul când lipsiți din auto!

 

Sfaturi pentru pietoni

 

În ceea ce privește pietonii, polițiștii le reamintesc că temperaturile ridicate, dar și vremea închisă, ploioasă accentuează considerabil oboseala șoferilor. Astfel, recomandarea principală este aceea de a se asigura foarte bine înainte de a se angaja în traversarea drumului, inclusiv când fac acest lucru pe trecerile semaforizate.

Pietonii sunt sfătuiți să nu traverseze până când șoferii nu opresc pentru a le acorda prioritate!

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia