Continental
Tribuna
Traficul auto pe Transfăgărăşan va fi închis de joi, deși afară sunt 25 de grade
Traficul auto pe Transfăgărăşan va fi închis de joi, deși afară sunt 25 de grade
© Arhiva Tribuna

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că de joi va fi închisă circulaţia pe DN 7C – Transfăgărăşan, între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă.

Decizia a fost determinată de instabilitatea atmosferică de pe munte, deși în zona joasă temperaturile sunt în jurul valorii de 25 de grade.

”Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan) numărul: AND 524/2015, dar şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment”, arată CNAIR.

Purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Elekes Robert, Transfăgărăşanul urmează să se redeschidă în 1 iulie 2019.

Transfăgărășanul începe din localitatea Bascov, județul Argeș, și se termina lângă localitatea Cârțișoara, județul Sibiu. Drumul face legătura, prin Munții Făgăraș, între Muntenia și Transilvania.

În timpul cât Transfăgărășanul este închis, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac funcționează telecabina.

 

Temperaturi ridicate pentru ultima lună de toamnă

 

Transfăgărșanul se închide întotdeauna la începutul lunii noiembrie, în ciuda condițiilor meteo. Totuși, la 1 noiembrie, anul acestam vremea este frumoasă și deosebit de caldă pentru acestă perioadă, iar cerul va fi variabil, joi. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona de munte și în sudul județului. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 25 grade, iar cele minime între 9 și 12 grade. Pentru Bâlea Lac, meteorologii au prognozat temperaturi cuprinse între 7 și 11 grade Celsius.

Chiar și așa, în urmă cu o săptămână, pe Transfăgărășan a nins destul de puternic, iar stratul de zăpadă s-a așezat, fiind nevoie de intervenția de urgență de drumarilor pentru a nu apărea accidente pe șoseaua de mare altitudine.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia