Tribuna
PNL
Traficul aerian pe Aeroportul sibian nu este afectat
Traficul aerian pe Aeroportul sibian nu este afectat

Directorul Aeroportului Sibiu, Augustin Sava, spune că traficul pe aeroportul sibian se desfăşoară în condiţii normale. Alunecările de teren produse, sâmbătă noaptea, au afectat zona de siguranţă a pistei şi instalaţia ILS, însă nu pun în pericol desfăşurarea traficului aerian. Până la reinstalarea sistemului ILS, dirijarea avioanelor se face cu celelalte mijloace radiotehnice. Cel mai probabil, în câteva zile se va găsi o soluţie preliminară pentru stabilizarea zonei în care s-au produs alunecările de teren, urmând ca cercetările mai amănunţite asupra zonei să fie făcute de un expert independent.
Tot ieri, Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean, şi Augustin Sava, directorul aeroportului, au dat publicităţii un comunicat de presă: "Alunecarea s-a produs pe rambleul înspre Cristian, în zona drumului perimetral, distrugând acest drum pe o porţiune de aproximativ 80 metri, limitând astfel accesul auto în zona perimetrală a Aeroportului. Instalaţia ILS este temporar scoasă din funcţiune. Pista nu a fost afectată de aceste alunecări. Zborurile se desfăşoară după programul normal, iar până la reinstalarea ILS, dirijarea avioanelor se face cu celelalte mijloace radiotehnice. Lucrările sunt în garanţie, iar cauza alunecărilor va fi stabilită de un expert independent. Costurile vor fi suportate de cei care sunt răspunzători de calitatea lucrărilor".
comentarii
11 comentarii

Ati dat-o la intors cu articolul de ieri, au sunat aia de la comandamentul german? Se poate, tovarasi, sa denigrati clasa conducatoare?
delia
25.08.2010 07:24
Mama natura e di vina...
ID
25.08.2010 08:42
au prelungit pista pe o zona de mlastina desi au fost avertizati de toti inginerii hidrotehnici din Sibiu si cei de la Max Bogl ... deocamdata traficul nu e afectat , dar peste 2-3 ani o sa se trezeasca ca perimetrul pe care s-a prelungit pista o sa se prabuseasca peste Cristian :-)))

dom' conducator iubit (Johanis) mai asculta si tu de ingineri proiectanti cu vechime. Oamenii aia nu ti-au spuso din invidie !!!
Cretini
25.08.2010 09:18
"Costurile vor fi suportate de cei care sunt răspunzători de calitatea lucrărilor". Cand aflam cine e de vina?. Proiectantul sau executantul?. Sau poate ambitia si prostia. Probabil ca natura, iar costurile vor fi suportate de aceeasi "bogatasi" - poporul.
eu
25.08.2010 10:08
Singurul raspunzator pt situatia de fata este doar CONSILIUL JUDETEAN si PRIMARIA SIBIU !!!

Situatia nu este asa dramatica pana la urma :-))) Va ramane probabil un aeroport mic ca si flux aerian ... si asta e !!!

S-au cheltuit o gramada de bani pt ridicarea unui turn de control performant, o pista lunga pt aterizarea unor avioane de capacitate mare pe o zana instabila, niste aparate de detectie pt SRI performante si un terminal care nu respecta nici cele mai elementare norme pt un aeroport international ( zona de tranzit nu este sterila si drumul spre ea incalca niste norme elenemtare) !!!

Cu alte cuvinte ... gandire saseasca !!!!!!!!!!!
Rares
25.08.2010 10:41
S-a fortat data limita a constructiei noului aeroport doar pt anul 2007 , Sibiul fiind Capitala Culturala Europeana.

In alta ordine de idei, cei de la Max Bogl ar fi dat ca limita de executie a pistei data de august 2009 !!!Dar "romanii" nostrii sasi i-au repezit la iunie 2007 si uite ce A IESTI !!! un mare CACAT

FELICITATI BOTESCH & JOHANIS COMPANY
Unu
25.08.2010 10:47
Aeroportul nou ( pista )a fost dat in folosinta in 2008,nu in 2007 cum spune colegul de mai sus.Oricum pentru ceea ce s-a intamplat cineva trebuie sa dea socoteala. Titlul din ziarul de Tribuna de ieri era aberant ( " se prabuseste pista aeroportului " ) si a bagat in sperieti oamenii simpli care nu se pricep la aviatie. Nu s-a prabusit nicio pista si nici nu ar avea cum.
SB-z
25.08.2010 11:21
Ce-i care au facut receptia pistei ce au de spus?Ma refer la ce-i de la Consiliul Judetean.Dupa receptie au baut si mancat ca porcii.Le-au fost gandul la bautura si mancare nu la calitatea pistei,adevarul ca s-au uitat la ea ca viteii la poarta noua.
cabuta
25.08.2010 13:18
mai bine mergeti de unde ati venit si nu mai criticati atita.sau trezit marii specilisti.mancati numai cacat.pofta buna
ptr.toti desteptii si panicarii..
25.08.2010 15:09
natura poate e de vina dar daca se faceau lucrarile asa cum trebuia nu existau asemenea probleme.
tocmai acum cand se fac zboruri direct londra -sibiu(orasul natal), ar fi pacat sa se inchida, e mult mai confortabil sa zbori direct acasa.

pumni stransi si sa speram ca problema se va rezolva cat mai repede.
alina hughes
25.08.2010 15:11
Na, cacat!
Salamalainen, sunculainan und unt!
Mare sas prost sunt!
Klaus Iohanis
25.08.2010 19:58
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia