Tribuna
Trafic în condiții de iarnă între Rășinari și Păltiniș. Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă
Trafic în condiții de iarnă între Rășinari și Păltiniș. Polițiștii le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă
foto reprezentantiva © www.facebook.com/politia sibiu

În aceste zile sunt anunțate intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte, astfel că polițiștii atrag atenția șoferilor și pietonilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, menite să scadă riscul implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave.

În aceste condiții, polițțiștii le recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța între autovehicule, să nu se angajeze în depășiri și să folosească proiectoarele de ceață.

„Mențineți banda de deplasare fără a vă apropia nici de marcajul de separare a benzilor sau sensurilor, nici de marginea din dreapta a părții carosabile, iar când intenționați să virați, asigurați-vă în prealabil foarte bine”, spun polițiștii.

Aceștia le reamintesc șoferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

„Rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de ceață și/sau drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică. Nu în ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor”, mai spun polițiștii.

În prezent, pe DJ 106A, Rășinari – Păltiniș se circulă în condiții de iarnă, fără a fi semnalate probleme sau blocaje generate de ninsoare.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA