Tribuna
Tradiţiile populare din România şi Slovacia, puse în scenă de tineri talentaţi
Liuba STARII
1119 vizualizari
Tradiţiile populare din România şi Slovacia, puse în scenă de tineri talentaţi
Sala Thalia va găzdui vineri, 11 octombrie, de la ora 19, spectacolul ”Tradiţii”, rezultatul mult aşteptat al rezidenţei artistice care a reunit ansamblul folcloric studenţesc "Ardealul" al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu, ansamblul folcloric "Doina Timişului" al Casei de Cultură a Studenţilor Timişoara şi ansamblul folcloric "Orgonina" din Slovacia.

Potrivit organizatorilor, publicul va vedea aici un colţ al României adevărate, al unei Românii de sărbătoare. Atât bunii cunoscători, cât şi admiratorii dansului popular se vor bucura să fie înconjuraţi de artişti în costume populare tradiţionale şi de dragostea de cântec şi de joc care ne animă mereu sufletele. Explorând în cadrul perioadei de rezidenţă artistică valorile tradiţionale comune, dar şi cele care sunt aparent diferite, ansamblul folcloric studenţesc “Ardealul” şi-a unit eforturile cu membrii ansamblului folcloric ”Orgonina” şi membrii ansamblului folcloric studenţesc ”Doina Timişului”. Spectacolul cu momente artistice româno-slovace va transmite mesajul păcii şi al bucuriei, o bucurie care va fi cu siguranţă amplificată de frumoasa rezoluţie a faptului că tradiţia se păstrează şi că datoria noastră este aceea de a sprijini continuitatea acestor valori nepreţuite.
”Şi în acest an, vă invităm să urmăriţi paşii de dans specifici ţării noastre, paşi care îşi vor demonstra durabilitatea şi uimitoarea flexibilitate prin îmbinarea cu paşii de dans specifici Slovaciei, pe ritmurile muzicii reprezentative pentru cele două ţări. Tradiţiile şi frumuseţea costumelor populare pe care tinerii le poartă cu mândrie vor fi în prim-plan pe scena sălii Thalia”, spune Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.

Pentru cei care nu vor putea fi prezenţi la aceste momente artistice, înregistrarea spectacolelor poate fi urmărită online pe  şi livestream.com, dar şi pe canalul de televiziune

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia