Tribuna
Tot mai mulți elevi din Sibiu învață în mediul digital
Tot mai mulți elevi din Sibiu învață în mediul digital

Încă 68 de elevi și preșcolari vor desfășura activitățile didactice în mediul digital. Trecerea la sistemul online este cauzată de situația epidemiologică și creștea cazurilor de infectare cu  virusul SARS-CoV-2.

“În conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 13 din 23 februarie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, ca urmare a creşterii ratei de incidenţă cumulată, peste pragul de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din localitatea Apoldu de Sus trece din scenariul doi în scenariul trei - roșu (preșcolarii și elevii din ciclul primar se vor prezenta la școală),  14 elevi din clasele a VIII-a urmând să învețe în sistemul online. Ei se adaugă celor 56 de elevi din Școala Gimnazială Apoldu de Sus care învățau în sistemul online”, informează IȘJ Sibiu.

Orele se desfășoară în mediul online și la: clasa a  XII–a R de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (24 de elevi vor învăța în sistemul online);clasa a XII-a D de la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (30 de elevi vor învăța în sistemul online).

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, 17 cadre didactice (14 au desfășurat ore față în față) și 30 de preșcolari și elevi (24 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.        

Prin urmare, în județul Sibiu 19.154 de preșcolari și elevi (29,61% din cei existenți în unitățile de învățământ), desfășoară orele în mediul digital.

 

 

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA