Tribuna
Tot mai mulți elevi din Sibiu intră în carantină
Tot mai mulți elevi din Sibiu intră în carantină

17 învățători, 521 de elevi, două persoane din cadrul personalului didactic auxiliar și șase persoane din cadrul personalului nedidactic din unitățile de învățământ din județul Sibiu lipsesc de la activitățile didactice din cauza coronavirusului, transmite Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

În urma centralizării datelor pentru joi, 24 septembrie, la nivelul județului Sibiu situația cazurilor de îmbolnăvire confirmate cu SARS-CoV-2 și a persoanelor izolate din cauza contactului direct cu persoane îmbolnăvite cu SARS-CoV-2 este următoarea: opt persoane sunt depistate pozitiv cu SARS-Cov-2 și internate, printre ei sunt cinci elevi din Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș, Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu, Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, Şcoala Militară de Maiștrii Militari și Subofițeri pentru Comunicații,  Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu; două cadre didactice din Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș și Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth”) și un cadru nedidactic din Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu. 538 de persoane sunt izolate/carantinate, printre care 516 de elevi ,15 cadre didactice, două cadre didactice auxiliar și cinci cadre nedidactice).

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel național, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare județ.

Potrivit IȘJ Sibiu, joi, 24 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ din județul Sibiu, se înregistrează următoarea situație: 288 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară; 43 de unități de învățământ urmează Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție; șapte unități de învățământ se află în Scenariul 3 (S3), cu participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ. Potrivit ordinului comun al ministrului Educației și Cercetării și al ministrului Sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

comentarii
1 comentarii

Tare faza, personalul nedidactic lipseste de la activitatile didactice. Logic nu?
Nedidacticu
24.09.2020 21:23
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia