Tribuna
Toate drumurile (care) duc la Mall-ul de la gară. Va fi destul de mare înghesuială
Dumitru CHISELIŢĂ
3088 vizualizari
Toate drumurile (care) duc la Mall-ul de la gară. Va fi destul de mare înghesuială

Am tot scris, am tot citit despre cum au evoluat lucrările la noul Mall de la gară, aşa, pas cu pas. Cert este că s-a lucrat într-un ritm alert, pe măsura investiţiei şi a staturii construcţiei şi că, în acest moment încă se lucrează la fel de alert. Asta se poate verifica personal, că, vorba aceea, se vede şi fără binoclu, direct de pe, să zicem Podul Gării, sau dacă ai tupeu (că nu scrie nicăieri că e interzis) chiar prin zonă. Doar atenţie la maşini şi unde calci!

În fine, ce nu am prea scris (şi nici alţii nu au scris) este despre cum ajungi / vei ajunge acolo.

 

Loc ar fi să circuli, dar va fi şi trafic

 

Am trecut şi noi pe acolo, nu atât pentru a vedea stadiul lucrărilor, nici ritmul muncii, nici du-te vino-ul celor mai interesante vehi­cule grele, care ar face deliciul oricărui băieţel fan al maşinilor, ci să analizăm cum se va ajunge, pe caro­sabil, acolo, în centrul co­mer­cial. Ca să nu o mai ocolim, ne-a ieşit că va fi cam înghesuială în trafic. Ghinion, mai ales pentru autobuzele care ajung în Gară sau merg spre Lazaret-Reşiţa-Guşte­riţa. La fel de valabil şi pentru celelalte străzi. Dar să o luăm pe bucăţi.

Dinspre Coposu: destul de bine, însă şi circulaţia va fi mare

 

Artera principală este şi va fi B-dul Corneliu Coposu. E destulă nebunie pe el şi aşa, în zi normală de lucru şi de trafic, mai ales în zona gira­toriului de la Tineretului, unde se întâlnesc trei străzi foarte circulate: Coposu, apoi Constituţiei şi Bâlea-Oberth. Dacă mai adaugi şi viitoarea circulaţie înspre Mall, pro­blema se dublează încă de aici. Apoi este ramificaţia de la Podul Gării. Chiar dacă există o bretea ce trece pe lângă pod şi pe care circulă şi autobuzele care merg spre gară, chiar dacă zona carosabilă va fi lărgită lângă Mall, chiar dacă vor fi şi locuri de parcare, e totuşi, cam îngust.

Strada Socului este cea care face legătura dintre gară şi undeva, între linii, în zona Depoului CFR. Aici pare a fi intrarea principală în com­plexul comercial. Accesul va fi, da, din nou cam strâmto­rat, pentru că o fi larg prin unele locuri, dar "pâlnia" de sub Podul Gării va crea destule probleme, plus că va trebui rezolvată problema priorităţii şi a sensurilor de mers. Drumul paralel cu Uzi­na Electrică este, pe jumă­tate pietonal, pe jumătate pistă de biciclete şi foarte mult parcare. Deci nici nu se pune la socoteală. Plus că pe Socului vin autobuzele spre Gară.

Ca o paranteză, linia aceea a Mocăniţei demon­tată cu destulă mediatizare, încă NU a fost pusă la loc, dar "imaginea" e camuflată frumos de o grămadă de pământ şi un container, aşa că de la sol nu vezi prea multe. De pe Podul Gării, însă, da. Dar să mergem, adică să ocolim, mai departe.

 

Celelalte străzi: Fabricii - destul de accesibilă, restul, cam nu

 

Strada Lector este strada pe care era, pe vremuri, Fabrica "Mecanica", demo­lată ca să facă loc taman acestul Mall. Şi dacă alegi să vii pe ea, ca să eviţi nebu­nia de pe drumul principal, nu prea poţi: sunt doar două benzi care nu pot fi lărgite, pentru că pe o latură sunt case. Dar să studiem în amănunt: vii de pe Bâlea, ajungi pe Oberth şi faci dreapta pe Fabricii. În acest moment, Fabricii este 100% blocată traficului, pentru că, iată, se reabilitează. La fel şi partea de Simion Mehedinţi din zona de blocuri. Aici nici nu poţi spune că poţi circula liniştit, pentru că străduţele sunt înguste, la care se adaugă vehiculele parcate ale locuitorilor din zonă. Şi dacă ajungi, ajungi în Lector, unde e cam tot aia, că te înfunzi.

Dacă mergi pe Fabricii direct înspre noul Mall, pare a fi mai OK. Strada e destul de largă şi se pare că va avea şi ceva locuri de parcare. Plus că bate, în linie dreaptă, în zona laterală a viitorului Mall, şi am impresia că sunt şanse ca aici să se facă aprovizionarea. Strada Urlea nu cred că se pune, că e stradă de cartier de case, cu maşini parcate oricum şi oriunde, şi poţi ieşi din ea înspre zona care te intere­sează, dar până ajungi la ea, mai bine, lasă.

Acum, atmosfera e de şantier peste tot în jurul „obiectivului”. Numărul de maşini parcate în zonă este mare (locuitori plus muncitori) ca să nu mai punem la socoteală şi utilajele. Drumurile sunt încă în lucru, dar spre finalizare. Din câte am văzut, va fi şi iluminat nou. Ce să mai adăugăm? Că aşteptăm deschiderea şi să vedem apoi cum se va circula. Oricum, ca pieton sau călător cu autobuzul, nu vom avea prea mult de suferit. Ceea ce vă sfătuim şi pe voi, că, la cum e situaţia din teren, va fi cam înghesuială.


comentarii
5 comentarii

daca as putea as obliga arhitectii Sibiului sa se mute in zonele pe care le calamiteaza cu buna stiinta cu astfel de proiecte
...
08.11.2019 11:38
Cel mai potrivit amplasament pentru mall-ul megalomanic amplasat din nefericire pe locul fostei fabrici Mecanica este în partea de sud-est, lângă autostradă, un teren aflat pe platforma de la Independența. Să vedeți ce ambuteiaje în trafic se vor întâmpla după deschiderea complexului comercial! Sibieni, boicotați cinematograful, magazinele și restaurantele din mall-ul de la gară!
Observator sibian
09.11.2019 15:08
Si la Brasov, Mall Coresi este pe locul unde a fost fabrica Tractorul... Ata a vrut UE. Mergeti la vot! (Nu c-ar conta, dar sa ne exercitam un drept legitim!)
09.11.2019 17:20
Eu NU voi cumpăra nimic din Mall-ul de lângă gară și nici nu voi frecventa cinematograful, sau vreunul din restaurantele din construcția aceasta!
...
09.11.2019 17:51
Ai principii si vrei sa boicotezi mall-ul. Si mie imi pare rau de ce se intampla in tara... Tootusi, poate cinematograful il voi frecventa. De ce sa sufere o arta minunata din cauza unor cozi de topor care au distrus industria unei tari si au pus in loc bolde unde se vinde marfa de calitatea a II-a din UE?
10.11.2019 13:51
Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia