Continental
Tribuna
Toate deșeurile trebuie puse în saci bine legați. Colectare selectivă, dar în saci, pentru protejarea angajaților de la salubritate
Toate deșeurile trebuie puse în saci bine legați. Colectare selectivă, dar în saci, pentru protejarea angajaților de la salubritate

Sibienii vor trebui să pună toate deșeurile, reciclabile sau nu, în saci de plastic bine legați la gură pentru a limita pe cât posibil atât contaminarea membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea separată și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență.

„Facem apel la populație să respecte modalitatea de colectare separată a deșeurilor municipale și să asigure un grad cât mai mare de selectare a deșeurilor. Totodată, se recomandă ca toate deșeurile precolectate separat pe categorii, respectiv: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, rezidual și biodegradabil, anterior depunerii lor în recipienții special destinați fiecărei fracții, să fie depuși în saci care să fie legați la gură cât mai bine. Pentru depunerea deșeurilor reciclabile în igluuri și containere închise, care au o fantă de umplere destul de mică, se recomandă plierea deșeurilor și închiderea acestora în saci mai mici care pot fi introduși prin fanta de alimentare”, a transmis printr-un comunicat Asociația ADI-ECO.

Persoanele care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși,  să nu le arunce în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de plastic/metal, hârtie/carton sau sticlă. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușă sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri.

Măștile de protecție pentru față și mănușile se vor arunca în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, adică în pubela neagră!

Suplimentar, cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor. Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat.

 

comentarii
4 comentarii

Noaptea mintii. Cum sa bagi mah sacii bine legati prin clopotnitele alea cu gaura ingusta? Sa vina ala care le.a proiectat sa.mi demonstreze si mie cum bag un sac de peturi in clopotul ala. Ii dau salariul meu pe un an daca reuseste.
Clopotele alea sunt cele mai mari tampenii. Daca ai un borcan mai mare, nu incape pe gaura aia și trebuie lasat langa. La fel si cu orice cutie care trebuie facuta ferfenita ca sa incapa. Imi ia jumate de ora sa bag toate deseurile in pubelele vietii.
Auzi, saci legati. Ba voi ganditi ceva inainte sau vorbiti asa, ca sa va auziti????
Me345
25.03.2020 17:38
Pai cum propuneti???? NOAPTEA MINTII!!!!!!! Cum sa mai indesi in clopotele alea si sa mai ai si contact cu ele avand in vedere situatia actuala??? CHIAR NU GANDITI !!!!
Ddd
25.03.2020 21:26
Contravaloarea sacilor in care colectam hirtie si plastic ,in pubelele de la SOMA carora le platim serviciile cine ne-o da? Cu cs se ocupa asociatia ADI-ECO efectiv si cine ii da dreptul sa faca recomandari fara sa stie sa raspunda intrebarilor noastre. Sunt si dinsii specialisti in epidemiologie cu vaste cunostiinte in virusologie?!!
Dorin
26.03.2020 07:54
cum sa pliezi cartoanele si sa le bagi in sac si apoi in fanta minuscula a igluului ?? egventual in saci de rafie, ca aceina nu se rup !
igluurile acelea au fost o gluma proasta de la inceput.
iar daca ar trebui sa punem totul in saci (inclusiv cartoane si orice altceva) am termina stocule de saci din oras in 2-3 zile , plus ca o sa consumam si risipim plastic gratuit si inutil. nu va convine ? e stare de urgenta. aruncati totul la rezidual. oricum recent ati recunoscut ca deseurile biodegradabile le depozitati tot la rezidual pt ca nu aveti statie de biogaz.
ce gluma proasta !
26.03.2020 10:35
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia