Continental
Tribuna
TNRS va avea șapte turnee, cu opt spectacole, pe două continente
Andra MARINESCU
1030 vizualizari
TNRS va avea șapte turnee, cu opt spectacole, pe două continente
© Răzvan NEGRU
De la Chișinău, la București, Gheorgheni, Shanghai, Ploiești, Cluj - Napoca și Bruxelles. Acesta este traseul actorilor Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, instituție care organizează, până în luna decembrie, șapte turnee.


În cele șapte turnee pe care le vor avea pe două continente, actorii TNRS vor prezenta opt spectacole.
Primele spectacole prezentate în turneu vor fi la Chișinău, "Balul", în regia lui Radu Nica", și "Perfect compus", în regia Alexandrei Badea, la Festivalul Teatrelor Naționale, între 17 - 18 septembrie.
În 19 și 20 octombrie, TNRS se mută în București, la Festivalul Național de Teatru, cu spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", în regia lui Andrei și a Andreei Grosu.
"Contra democrației", în regia lui Alexandru Dabija, va fi prezentat în 19 octombrie la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale din Gheorgheni, iar "Felii", în regia Liei Bugnar, va ajunge la Shanghai International Arts Festival, din perioada 24 - 25 octombrie.
"100 de minute de libertate", în regia lui Bogdan Sărătean, singura coproducție teatrală dintre România și Republica Moldiva dedicată Centenarului, va fi prezentată la Festivalul Teatru "Toma Caragiu" din Ploiești, în 7 noiembrie.
Spectacolul regizorului Silviu Purcărete, "Oidip", va ajunge în 25 noiembrie pe scena Festivalului Internațional de Teatru "Interferențe" din Cluj - Napoca, iar "Povestea prințesei deocheate", sub aceeași semnătură regizorală, pe cea a Festivalului "Europalia" din Bruxelles, în 17, 18 și 19 decembrie.


"E o înșiruire frumoasă, pentru că e bine să arătăm că nu mergem numai la Bruxelles și la Shanghai, ci și la Gheorgheni, București, Cluj-Napoca sau Ploiești. Sunt spectacole importante și foarte diverse", a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu și președintele FITS.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia