Tribuna
PNL
TNRS pleacă în turneu la Shanghai, cu „Felii”
TNRS pleacă în turneu la Shanghai, cu „Felii”
O singură actriță, șapte identități și tot atâtea personaje fascinante care îl invită pe spectator într-un periplu alert prin abisurile sufletului feminin care suferă, iubește și iartă cu aceeași intensitate. Ofelia Popii va pune în scenă două reprezentații "Felii" în cadrul China Shanghai International Arts Festival, în 24 și 24 octombrie.

 

Spectacolul „Felii”, semnat de Lia Bugnar, reprezintă, potrivit TNRS, o experiență halucinantă, compunând, cu o versatilitate incredibilă, o partitură amplă de emoții și individualități ce sondează scenarii variate ale raporturilor interumane, într-o poveste universală despre fragilitatea și forța femeii.
Pentru performanța din one-woman show-ul „Felii”, Ofelia Popii a primit în anul 2011 Premiul UNITER. Spectacolul va fi prezentat pentru prima dată în China, în cadrul China Shanghai International Arts Festival.
„Felii  e o înlănțuire de povești, o intersectare de destine, care gravitează toate în jurul unui bărbat cu a cărui moarte începe piesa.  Felii,  adică mai puțin decât bucăți și mai mult decât firimituri. Nu trebuie să mănânci tot cozonacul ca să-ți dai seama cum a ieșit. O felie e exact cât îți trebuie, să-ți faci pofta, dar să nu te saturi. Felii de viață, felii de iubire, felii de criză, felii de tristețe, felii hilare, felii. Și când cameleonul Ofelia Popii se dezlănțuie între atâtea felii, spectacolul poate, pe bună dreptate, să se numească  Ofelii. Nici că putea această piesa a mea să aibă un destin mai norocos”, spune Lia Bugnar.
Reprezentațiile din China ale spectacolului „Felii” vor avea loc joi, 24 octombrie, și vineri, 25 octombrie, de la ora 19.30, pe scena Shanghai Theatre Academy STA - Experimental Theatre. Tot vineri, 25 octombrie, Ofelia Popii va susține pe scena aceluiași teatru un workshop pentru artiștii invitați la festival. Turneul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu în China, parte din parteneriatul strategic cu China Shanghai International Arts Festival, este realizat cu sprijinul Ministerului Culturii și al Institutului Cultural Român.

Ofelia Popii, câștigătoare a trei premii UNITER

Născută în 1978 la Arad, Ofelia Popii a absolvit Facultatea de Teatru a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, promoția 2001. Actrița se bucură de un portofoliu impresionant care cuprinde un Premiu "Harold Angel" la Festivalul Internațional de la Edinburgh 2010 (pentru rolul Mefisto din spectacolul "Faust"),  fiind și singura actriță din România laureată a prestigiosului premiu, Marele premiu al Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice "Valentin Silvestru", 2016 (pentru one-woman show-ul "Felii") și trei Premii UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol principal (în 2008, pentru memorabilul rol Mefisto din spectacolul "Faust" semnat de Silviu Purcărete; în 2011, pentru performanța din one-woman show-ul "Felii", în regia Liei Bugnar, în 2019, pentru rolurile Seigen și Shinnobu Sota din spectacolul "Povestea prințesei deocheate", în regia lui Silviu Purcărete). Acestora li se adaugă nominalizările la Premiul UNITER 2013 pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (pentru spectacolul "Platonov", în regia lui Alexandru Dabija) și în 2010, pentru rolul Bess din spectacolul "Breaking the waves" sau "Viața binecuvântată a lui Bess", în regia lui Radu Nica.
De asemenea, Ofelia Popii a făcut parte cu succes și din distribuția mai multor lungmetraje, precum "Undeva la Palilula" (în regia lui Silviu Purcărete), "Portrete în pădure" (în regia lui Dinu Tănase), "Vara s-a sfârșit" (în regia lui Radu Potcoavă), "Moon Hotel Kabul" (în regia Ancăi Damian) ori filmul din 2012 al lui Andrei Gruzsniczki, "Quod erat demonstrandum", care i-a adus un Premiu GOPO pentru Cea mai bună actriță în rol principal, în 2015.
În calitate de actriță a naționalului sibian, numele Ofeliei Popii ocupă capul de afiș al multor spectacole importante, ce acoperă o paletă diversă de stiluri interpretative, care au consacrat-o pe tânăra actriță drept una dintre cele mai versatile apariții scenice ale momentului: "Faust", "Lulu", "Metamorfoze", "Oidip", "D’ale Carnavalului", "Călătoriile lui Gulliver" ori "Povestea prințesei deocheate" (regia Silviu Purcărete), "Lecția" (regia Mihai Măniuțiu), "Balul", "Hamlet" ori "Breaking the waves" sau "Viața binecuvântată a lui Bess" (regia Radu Nica), "Felii" (regia Lia Bugnar), "Ultima și a tinereții" (regia Yuri Kordonsky), "Nathan înțeleptul" (regia Armin Petras), "Solitaritate", "Oameni obișnuiți" ori "Vorbiți tăcere?" (create de Gianina Cărbunariu), "Hedda Gabler" (regia Botond Nagy) etc. În prezent, pe lângă activitatea de actriță a Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu, Ofelia Popii este și cadru didactic al Departamentului de Artă Teatrală, din cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia