Tribuna
Tinerii din Sibiu fără posibilităţi financiare îşi construiesc o carieră în gastronomie alături de chef Adi Hădean
Andra MARINESCU
2161 vizualizari
Tinerii din Sibiu fără posibilităţi financiare îşi construiesc o carieră în gastronomie alături de chef Adi Hădean
Tinerii sibieni care își doresc o carieră în gastronomie, dar nu au posibilități financiare, beneficiază, încă din 2016, de un program anual, gratuit, derulat de Asociația "Adi Hădean". Și în acest an, Școala de Bucătari care poartă același nume desfășoară o nouă ediție, care începe în toamnă. Înscrierile se pot face la adresa office@adihadean.ro, până pe 8 octombrie.


Au început înscrierile la cea de-a doua ediție a Școlii de Bucătari "Adi Hădean", de la Sibiu, iar cei interesaţi trebuie să trimită un CV, alături de motivaţia participării în proiect şi declaraţia pe propria răspundere că veniturile cumulate ale familiei nu depăşesc 1.000 lei/ membru de familie. Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 - 23 de ani, absolvenţi de liceu şi care îndeplinesc condiţia venitului scăzut.


Cursuri practice în restaurantele din Sibiu


Cea de-a doua ediție a Școlii de Bucătari Sibiu va începe în toamna acestui an, cu orele de teorie susținute de către colectivul de profesori ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului. Practica va demara în primele luni ale anului 2018, cei zece cursanți ai Școlii de Bucătari având ocazia să învețe în bucătăriile unor restaurante cunoscute din Sibiu.
Înscrierile se pot face pe adresa office@adihadean.ro până pe 8 octombrie, iar aplicația va conține un CV detaliat, scrisoare de intenție, declarație pe propria răspundere că veniturile cumulate ale familiei nu depășesc 1000 de lei/ membru de familie. Proiectul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-23 de ani, absolvenți de liceu.


Tinerii gătesc alături de chef Adi Hădean


Cursurile sunt gratuite și se desfășoară pe durata unui an universitar. Cursanții selectați în proiect vor mai avea ocazia să lucreze alături de chef Adi Hădean, în cadrul evenimentelor pentru care acesta gătește, iar la finalul programului vor primi o recomandare care să ateste participarea lor în acest proiect.
"Școala de Bucătari" este un proiect al Asociației „Adi Hădean” care își propune să ofere șansa unor tineri pasionați de gastronomie, aflați la început de drum, să dobândească cunoștințe teoretice, dar și practice care să-i ajute să se angajeze cu succes în domeniul culinar. Prima ediție s-a încheiat în luna iunie, cei nouă cursanți absolvenți primind deja oferte de colaborare din partea restaurantelor partenere.
Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Universitatea "Lucian Blaga", prin Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, și Asociația "Rotary Club" Sibiu. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Comunicat Carmangeria Imperial final
Licitatie publica

accentmedia