Articol
Șase tineri au fost prinși de Poliția Locală după ce au vandalizat două bănci smart din Piața Mică și nouă reflectoare din Piața Mică și Piața Mare în seara zilei de 1 februarie. Inițial, polițiștii i-au amendat pentru că au distrus ghirlanda de la intrarea unui magazin, iar ulterior au constatat că de fapt distrugerile provocate de aceștia au fost mult mai mari.
În 1 februarie, în jurul orei 22.20, dispecerul Poliției Locale a observat pe camere un grup de șase tineri care au distrus o ghirlandă ce împodobea intrarea unui magazin de pe strada N. Bălcescu și au fost dați în urmărire pentru această faptă. O patrulă a Poliției Locale a fost direcționată la fața locului, iar tinerii au fost opriți la Farmacia 24. Trei dintre ei au primit amenzi pentru comportamentul lor antisocial, după ce au fost legitimați: unul era din Poplaca, unul din Șelimbăr și unul din Sibiu. În acel moment nu se cunoștea faptul că au distrus și mai multe bunuri publice.
După vandalizarea celor două bănci din Piața Mică și a celor nouă reflectoare din Piața Mică și Piața Mare, Poliția Locală a vizualizat toate imaginile din perioada în care s-a estimat că s-a produs vandalismul și au constatat că aceiași șase6 tineri au parcurs traseul pe care s-au distrus bunurile publice menționate. Analizând-se înregistrările video, fotografiile cărților de identitate, a rezultat faptul că unul dintre cei șase, un tânăr de 19 ani, este autorul acestor distrugeri. Ceilalți tineri păzeau zona ca să nu fie descoperiți.
„Săptămâna aceasta am denumit împreună cu sibienii noul parc al Sibiului și am deschis un centru de servicii sociale în cartierul Lazaret. Dar tot în această săptămână am calculat pagubele produse de câțiva cetățeni în centrul Sibiului, prin vandalism. Două bănci cu dotări smart din Piața Mică și 9 reflectoare pentru iluminat arhitectural au fost sparte de un grup de tineri. Poliția Locală Sibiu i-a identificat și vor suporta rigorile legii pentru această faptă. Nu sunt primii din păcate, pentru că am mai avut cazuri de vandalizare a copertinelor din stațiile de autobuz, a băncilor și a altor elemente de mobilier stradal, Poliția Locală identificându-i pe unii dintre ei. Sper ca astfel de fapte să fie tot mai rare pentru că sunt bunurile noastre, alte tuturor, care sunt distruse.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Acum tinerii în cauză vor trebui să dea socoteală în fața legii pentru că Primăria Sibiu va formula o plângere penală și o va transmite Inspectoratului Județean de Poliție, împreună cu imaginile video și o estimare a prejudiciului cauzat, a transmis Primăria Sibiu.
Între timp, Serviciul Gospodărire se ocupă de repararea daunelor.