Tribuna
Tilișca, al doilea cel mai mare parc al Sibiului, va fi transformat dintr-un teren viran, cu o investiție 13 milioane lei
Sorana MAIER
4507 vizualizari
Tilișca, al doilea cel mai mare parc al Sibiului, va fi transformat dintr-un teren viran, cu o investiție 13 milioane lei
© Primăria Sibiu

Cel de-al doilea parc al Sibiului, ca mărime, ce va avea spații verzi, ale, labirinturi, terenuri de sport, minitiroliană, va fi modernizat de Primăria Sibiu în cadrul unui proiect amplu care va costa 13 milioane lei, din fonduri europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.

Parcul Tilișca va fi extins prin amenajarea unei suprafețe mari, de peste 6 hectare, ce era folosită până acum ca depozit de materiale de construcții. Luni, primarul Sibiului, Astrid Fodor și Eugen Roman, administratorul firmei SC Total NSA AG Construct SRL, au semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic și pentru execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Tilișca.

“Sibiul are nevoie de mai multe zone verzi, amenajate și atractive pentru sibieni și, de aceea, una dintre direcțiile pe care ne concentrăm în prezent este extinderea acestor suprafețe. Pe lângă îngrijirea celor existente, continuăm să creăm zone verzi noi, parcul Tilișca fiind cel mai amplu proiect pe care începem să îl implementăm. Acesta va fi amenajat pe o suprafață de teren de 6,2 hectare, prin reconversia unei zone virane în care se depozitau înainte materiale de construcție. Continuăm în paralel și alte proiecte în acest domeniu, cum este revigorarea Parcului Astra, crearea unui art park în Parcul Cetății, și urmează să demarăm procedurile pentru revitalizarea și modernizarea Parcului Sub Arini”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

© Primăria Sibiu

Parcul Tilișca va fi amenajat pe un teren situat în vecinătatea cartierelor Tilișca și Valea Aurie, zona fiind delimitată de străzile Preot Bacca și prelungirea Săcel.

Contractantul, Asocierea SC Total NSA AG Construct SRL Sibiu & SC Hentza Business SRL & SC Eco Garden Construct SRL, va realiza mai multe lucrări de infrastructură.

Amenajarea terenului existent prin stabilizarea versantului și crearea unor scări care asigură accesul spre parc dinspre strada Săcel, realizarea rețelelor de apă și canalizare în zona parcului, inclusiv a unui sistem automatizat de irigații, amenajarea sistemului de iluminat public în parc, cu corpuri eco-eficiente cu LED. O parte din stâlpii de iluminat vor fi dotați cu camere video, prize de încărcare a dispozitivelor mobile și hotspot-uri WI FI pentru internet gratuit sunt prevăzute în contract. De asemenea, strada Preot Bacca, între strada Islazului și strada Săcel, inclusiv rețelele de apă și canalizare, trotuarele și iluminatul public eco-eficient cu LED, stradă care asigură accesul în parc împreună cu strada Săcel, va fi modernizată.

 

© Primăria Sibiu

Cum va fi dotat noul parc

 

Noul parc va avea spațiu verde amenajat cu iarbă, arbori, arbuști și flori în suprafață de 56.000 metri pătrați, un labirint realizat din verdeață, cu zone de relaxare, alei pietonale și alei “verzi”, piste pentru biciclete, un teren de minigolf, un teren de sport multifuncțional pe care se va putea juca baschet, tenis și minifotbal, o zonă de fitness în aer liber, un loc de joacă pentru copiii cu vârsta între 8 și 15 ani, o mini-tiroliană, o fântână arteziană în zona centrală a parcului și mobilier urban.

Firma contractată va realiza în următoarele 3 luni proiectul tehnic pentru amenajarea parcului, etapă în care se vor fixa toate detaliile tehnice cu privire la fiecare lucrare și dotare. După avizarea proiectului tehnic, lucrările propriu-zise au ca termen de execuție 15 luni, transmite Primăria Sibiu.

 

Fântână arteziană în pavaj, ca în Piața Mare

 

Primarul Astrid Fodor a semnat la începutul acestui an contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiect.

Acesta prevedea la rândul său amenajări pe 5,5 hectare de zonă verde, 2.800 mp de alei și piste pentru biciclete, 1.500 mp de zone de relaxare, joacă și sport și 750 mp de alei “verzi”.

Suprafaţa de teren complet reamenajată va avea alei pietonale, piste de biciclete, alei ecologice, va fi construită o fântână arteziană la nivelul pavajului, asemeni celei deja existente în Piața Mare, va fi creat un teren de sport multifuncţional, un teren de minigolf.

Parcul va avea mobilier urban complet nou, panouri informative, cişmele, suporţi pentru parcare biciclete, propria reţea Wi-Fi şi sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate. Terenul obiect al investiţiei va fi complet racordat la utilităţile publice, va avea propriile sisteme de irigaţii, de iluminat şi de supraveghere video, fiind amplasate inclusiv toalete cu igienizare automatizată.

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu







comentarii
1 comentarii

Un teren de golf mai serios pt. noii imbogatiti care vor sa aiba preocupari de milionari , pe cand?
28.10.2020 06:31
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA